Kadr_Ayd

Başarılı
Merhaba, laptopum üzerinden HDMI ile monitörüme bağlanıyorum ve çift ekran yapıyorum normal takılırken bir sorun yok fakat oyunlara girince takılma olmaya başlıyor. Görüntüyü sadece monitöre veya laptopa verdiğimde ise düzeliyor. Sorun ne olabilir?

Laptop: ASUS TUF A16, R7 7435HS RX7600s.

Merhaba, laptopum üzerinden HDMI ile monitörüme bağlanıyorum ve çift ekran yapıyorum normal takılırken bir sorun yok fakat oyunlara girince takılma olmaya başlıyor. Görüntüyü sadece monitöre veya laptopa verdiğimde ise düzeliyor. Sorun ne olabilir?

Laptop: ASUS TUF A16, R7 7435HS RX7600s.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izlemeyi deneyin:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. ASUS'un resmi web sitesinden veya AMD'nin web sitesinden en son sürücüleri indirin ve kurun.

2. Oyun Grafik Ayarları:
- Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle çözünürlük, gölgeler ve dokular gibi grafik ayarlarını azaltmak, performansı artırabilir.

3. Çift Ekran Ayarları:
- Ekran ayarlarını kontrol edin. Windows'da ekranların düzenini kontrol edin ve ana ekranı monitör olarak ayarlamak, bazen performansı iyileştirebilir.
- Ekran çözünürlüklerinizi ve yenileme hızlarınızı kontrol edin ve mümkünse aynı olması için ayarlayın.

4. Oyun Modu ve Performans Ayarları:
- Windows'un "Oyun Modu" özelliğini etkinleştirin. Bu, oyun oynarken bilgisayar kaynaklarını optimize edebilir.
- Bilgisayarınızın güç ayarlarını "Yüksek Performans" moduna geçirin (Ayarlar > Sistemi > Güç ve uyku > Ek güç ayarları).

5. Arka Plan Uygulamaları:
- Oyun sırasında arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bu, daha fazla kaynağı oyuna ayırabilir.

6. Termal Sorunları Kontrol Etme:
- Laptopunuzun yeterince havalandırıldığından emin olun. Aşırı ısınma, performans düşüklüğüne neden olabilir. Gerekirse fanların ve havalandırma deliklerinin temiz olduğundan emin olun.

7. Overclocking ve GPU Ayarları:
- Ekran kartı ayarlarınızı kontrol edin. Overclocking yapılandırmalarınız varsa, bunları varsayılan ayarlara döndürmeyi deneyin.

Bu adımları izledikten sonra takılma sorununuz devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayarak yardımcı olabilirim.