inters0

Uzman
Merhaba, Polonya’da daha yeni ASUS TUF A16 aldım. Üründe power tuşu yamukluğu/asimetrisi vardı; hatta bununla ilgili konu açmıştım ama araştırdığımda çoğu kişide olduğunu duydum. Tam sıkıntı yok diyordum ki coil whine sesini duymaya başladım.

Elimde örnek videolar var, paylaşmaya çalışırım. Genellikle coil whine (eğer coil whine’sa tabii, belki farklı bir şey de olabilir) laptopu ilk açarken, açılışta 5–10 saniye kadar geliyor. Fişe takılıyken genelde kafasına göre; bazen geliyor, bazen gelmiyor. Pilde çok çok nadir geliyor. Ama özellikle her iki durumda da (hem fişte hem pilde) oyuna tıkladığım saniyede bir anda coil whine gelmeye başlıyor, kapattığım anda da kesiliyor. Bir de diyelim ki fişte kullanıyorum ve coil whine geliyor; fişten çektiğimde, yani pile geçtiğinde kesiliyor. Açıkçası bu tarz cızırtılı seslere duyarlıyım, biraz rahatsız ediyor.

Ben erken davranıp aldığım firmaya (Polonya’nın büyük firmalarından biri olan X-Kom) mail attım. Fakat sadece iade alabileceklerini, değişim durumunda benim aldığım zamanki fiyat ile şu anki fiyat arasında fark olduğu için ek ücret talep edeceklerini belirttiler. Herhalde bu saçma politikalarını belirtmek için 9 kere mailleştik ama nafile; robot gibi cevap veriyorlar. ASUS’a yazdığımda da cihazı onlara göndermemi ve inceleyebileceklerini belirttiler ama cihaz zaten yeni, boşu boşuna gönderip açtırmak istemiyorum. Onu bekleyeceğime değişim yaparım muhtemelen ve çözülür diye düşündüm ama son durum böyle.

Siz ne tavsiye edersiniz? Ne yapmalıyım? Daha önce bu durumu yaşamış biri varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Ayrıca Recep Baltaş gibi bilirkişileri etiketlememde bir mahsur var mı?

(İkinci videoda biraz daha belli. Mikrofonum kaliteli değil çok belli olmuyor olabilir)

Fan sesinin gürültüsünde gelmiyorsa zaten kafana takmana gerek yok. Ama masaüstünde bile o kadar çok geliyorsa kulağa zamanla rahatsız edici olabilir.

Fan sesinin gürültüsünde gelmiyorsa zaten kafana takmana gerek yok. Ama masaüstünde bile o kadar çok geliyorsa kulağa zamanla rahatsız edici olabilir.
Fan sesinin çalıştığı durumlar genelde zaten oyun oynarken olur, onda da kulaklık takacağım için dediğiniz gibi problem olmayabilir ama bazen durduk yere geline rahatsız edici olabiliyor. Normalde ücret farki istemeseler direkt değişim yapıcam, bunun bir çözümü var mıdır acaba? Asustan alınabilinecek bir belge vs ile.

@talongod

@Recep Baltaş

Sizlerinde fikrinizi merak ediyorum mümkünse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünü Asus’a yollamak istemiyorsunuz. İade etmek istemiyorsunuz. Pek seçenek kalmamış gibi firmaya. Ben olsam iade ederdim açıkçası.

Coil Whine, bileşen değişmeden ya da cihazın gücünü kısmadan çözülecek bir şey değil.

Ürünü ASUS'a yollamak istemiyorsunuz. İade etmek istemiyorsunuz. Pek seçenek kalmamış gibi firmaya. Ben olsam iade ederdim açıkçası.

Coil whine, bileşen değişmeden ya da cihazın gücünü kısmadan çözülecek bir şey değil.

Önceki iademden tecrübemle iadenin tamamlanması veya değişim tamamlanması ortalama 1 hafta sürüyor bu durumda muhtemelen para gelene kadar yeni seneye geçmiş olacağız ve fiyatlar zamanlanmış olur diye düşünüyorum. Değişim kabul etselerdi muhtemelen direkt ederdim ama saçma bir şekilde güncel fiyat ile aldığım zamandaki fiyat farkini odememi istiyorlar. Yeni cihazı mümkünse servise gönderip beklemek istemiyorum, bir de genelde hiçbir şey yapmadan problem yok deyip gönderdikleri oluyormuş bu durumda boşuna vakit kaybedeceğim gibi. Sizce ne yapmak mantıklı?

Diğer merak ettiklerim başka bir A16 sipariş verdiğimde aynı problemi onda yaşama ihtimalim nedir? Veya F16 ve A16'yı problem açısından karşılaştırsak F16 biraz daha problemsiz mi? Bu durumda direkt F16'la değişim yapmayada çalışabilirim.

Ses biraz daha kasanın ortasından geliyor gibi. Bilmediğim için soruyorum nereden ve hangi parçalardan gelmesi muhtemel?

Mobildeyim. Sesi dinleme şansım olmadı ama anlattıklarınız gerçekten coil whine karakteristiği. Harici GPU çalışınca oluyor gibi.

Bence siz Asus Polonya’ya da bir mail atın. Firmalar coil whine sorununu sesin şiddetine göte ele alıyor. Ses çok değilse bir şey yapmıyor.

Fan sesinin çalıştığı durumlar genelde zaten oyun oynarken olur, onda da kulaklık takacağım için dediğiniz gibi problem olmayabilir ama bazen durduk yere geline rahatsız edici olabiliyor. Normalde ücret farki istemeseler direkt değişim yapacağım, bunun bir çözümü var mıdır acaba? ASUS'tan alınabilinecek bir belge vs ile.

@talongod

@Recep Baltaş

Sizlerin de fikrinizi merak ediyorum mümkünse.

Coil whine durumu varsa cihazın garantiye gönderilmesini, gerekiyorsa da değişim isteme şansınızı değerlendirin derim. Özellikle laptopta konfor kaçırıcı bir durum.

Coil whine durumu varsa cihazın garantiye gönderilmesini, gerekiyorsa da değişim isteme şansınızı değerlendirin derim. Özellikle laptopta konfor kaçırıcı bir durum.
Videolardan olup olmadığını anlayabiliyor musunuz?

Ve yeni gelen A16 da benzer durum yaşamam mumkunmü? Eğer evetse F16 almaya çalışabilirim

Videolardan olup olmadığını anlayabiliyor musunuz?

Ve yeni gelen A16 da benzer durum yaşamam mumkun mü? Eğer evetse F16 almaya çalışabilirim.

Şu an bulunduğum yerde internet berbat, bu yüzden videolara bakamıyorum ancak yukarıda konuşulana göre coil whine var.

A16 serisinde tekrar başınıza gelebilir tabii ki. Aslında sadece A16 değil, çoğu teknolojik üründe başınıza gelebilir. Bence farklı cihazları denemekten zarar gelmez.