Diğer markalardan Acer'a karşı biraz önyargılıyım. Lenovo cihazlarda anakart yanması problemi olduğunu gördüm, o yüzden o da biraz elendi kafamda. MSI sistemlerde de ekran kartları bildiğim kadarıyla yine limitli. Bunlar dışında HP Omen serisi olabilir.

Şu an aktif olarak ASUS Vivobook 15 kullanıyorum. R5 5600H RTX3050 16 GB RAM. Genel olarak ASUS'tan memnunum o yüzden ASUS bakıyorum.

15 ırx 9'larda yanıyordu *****10 modellerinde böyle bir sorun yok, düzgün araştırın bence.

Yakın zamanda laptop almak istiyorum. Marka olarak ASUS tercih edeceğim. Bütçeme göre aşağıdaki iki sistemi buldum fakat arada kaldım. ASUS V16'da işlemci daha iyiyken ekran kartı daha düşük; TUF A16'da ise işlemci daha düşükken ekran kartı daha iyi durumda. Fiyat olarak iki sistem de birbirine çok yakın. Sizce hangisini almak daha mantıklı?

NOT: Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Genellikle kodlama ve elektronik tasarım yapıyorum. Çok sık oyun oynamıyorum fakat oynadığım oyunlar genellikle hikaye oyunları türünde.

Asus V16 V3607VH-RP049W Core 5 210H 16 GB 512 GB SSD RTX5050 16" WUXGA Gaming Laptop

Asus TUF Gaming A16 FA607NUQ-RL049 Ryzen 7 170 16 GB 512 GB SSD RTX4050 16" WUXGA Gaming Laptop
V16, limitli olduklarından dolayı alınmaz. A16 alınır alınmasına fakat fiyatlar epey yükselmiş. O model 39-40 civarlarında idi, şimdiki fiyatından dolayı o da alınmaz.

Bütçem 50 civarlarında demişsiniz, 56 verebilirseniz bunu alın:

Bütçe 50'ye daha yakın ise bunu değerlendirin:

53K fiyata 5060 olduğunun farkındayım fakat TGP bakımından kırpılmış bir 5060'dan ziyade tam güçte çalışan 5050 daha mantıklı gibi.

V16, limitli olduklarından dolayı alınmaz. A16 alınır alınmasına fakat fiyatlar epey yükselmiş. O model 39-40 civarlarında idi, şimdiki fiyatından dolayı o da alınmaz.

Bütçem 50 civarlarında demişsiniz, 56 verebilirseniz bunu alın:

Bütçe 50'ye daha yakın ise bunu değerlendirin:

53K fiyata 5060 olduğunun farkındayım fakat tgp bakımından kırpılmış bir 5060'dan ziyade tam güçte çalışan 5050 daha mantıklı gibi.

İki attığınız modelde 12 GB, bunu bilerek alın; ama kesinlikle ikinci ele yönelinmesi gerektiğini düşünüyorum ya da beklenmesini.

İki attığınız modelde 12 GB, bunu bilerek alın; ama kesinlikle ikinci ele yönelinmesi gerektiğini düşünüyorum ya da beklenmesini.
Beklemekten kastınız ne kadar bir süre? Ekim, Kasımda iyi indirimler olabilir diye düşünüyorum fakat emin değilim.

Evet. Attığım LOQ modeline bakın. Bu bütçede en mantıklısı olacak.
Evet şu an öyle duruyor. Bu fiyata bu ayarda başka sistem yok gibi. Dengi olabilecek Asus TUF F16 var fakat onun da fiyatı 60K a yakın.

HP Omen Slım Gaming Intel® Core™ Ultra 5-225H 16GB 1tb SSD RTX5050 115W Dos 16" IPS 2k Laptop BQ2D2EA
Bu sistem nasıldır?

Son düzenleme:
HP kullanıcısı olarak HP'ye adım atmanı önermem. Hall, OMEN Hub vb. pürüzleri olan bir marka. Geçtiğimiz haftalarda sanırım 52 bin TL'ye i5 14.nesil ve 115W 5060 olan LOQ vardı. Keşke kaçırmasaymışsınız.