Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xenaven

Uzman
Tam güç çekmesi gereken AAA oyunlarda en fazla 55 W çalışıyor RTX 5060. 55-60 FPS seviyelerinde dolaşıyor. NVIDIA'dan baktığımda 115 W kapasiteli ekran kartı kendini 55 W ile limitlemiş görünüyor. Ne yapabilirim?

11e8c8ec-1369-4943-9ce4-a8eec2b591b2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ÇÖZÜM: Ekran kartını NVIDIA uygulamasından değil, ASUS'un sitesinden kurun. NVIDIA uygulamasından kurduysanız, DDU ile kaldırın.
Hangi oyunlarda yaşıyorsun? Ayrıca oyunlarda hangi ayarı açıyorsun? Performans modunda ya da turbo modunda mı yapıyorsun? GPU watt limiti koydun mu?

FurMark testi yapar mısın? GPU, stres testinde kaç watt görelim.

Hangi oyunlarda yaşıyorsun? Ayrıca oyunlarda hangi ayarı açıyorsun? Performans modunda ya da turbo modunda mı yapıyorsun? GPU watt limiti koydun mu?

Hangi oyunu açarsam açayım 55 W geçmiyor. Mafia: The Old Country'de denedim en son, turbo modunda. GPU watt limiti 115 W'a getirdim. FurMark testini işten çıkınca yapıp atayım.

Fotoğrafta şu değerleri incelemek lazım:

Current Power Limit: 42 W
Requested Power Limit: 55 W
Default Power Limit: 55 W
Max Power Limit: 115 W

Yani o GPU 115 watt gücüne kadar çıkıyor Turbo Boost ile, bunda bir sorun yok. Fakat dediğiniz gibi sistem kendini 55 W değeriyle limitlemiş. Bunu BIOS/EC, Armoury Crate, G-Helper yapmış olabilir, kontrol ettiniz mi?

BIOS ayarlarını bir kurcalayın, BIOS güncel değilse güncelleyin hatta. Ardından, kullanıyorsanız Armoury Crate veya G-Helper'a bakın. GPU veya Performans modu Eco veya Optimized modunda kalmış olabilir. Bunun dışında Windows Güç Modu'ndan da En İyi Performans seçeneğinin işaretli olduğuna emin olun.

Furmark testinde de 3dMark testinde de 55W gecmedi.

Yani o GPU 115 watt gücüne kadar çıkıyor Turbo Boost ile, bunda bir sorun yok. Fakat dediğiniz gibi sistem kendini 55 W değeriyle limitlemiş. Bunu BIOS/EC, Armoury Crate, G-Helper yapmış olabilir, kontrol ettiniz mi?

BIOS ayarlarını bir kurcalayın, BIOS güncel değilse güncelleyin hatta. Ardından, kullanıyorsanız Armoury Crate veya G-Helper'a bakın. GPU veya Performans modu Eco veya Optimized modunda kalmış olabilir. Bunun dışında Windows Güç Modu'ndan da En İyi Performans seçeneğinin işaretli olduğuna emin olun.

G helper ise yaramayinca armoury crate den yaptim. Yine ayni. Bios u da hallettim duzelmedi.

Oyundan oyuna da değişebilir, Valo oynuyorsa 40 W yeterli bile.
Ben de F16 modeline RDR 2'de 90-95 W fazlasını verememiştim. Gow 2018'de ise 107 W gördü. Oyunla da ilgisi var.

Aaa oyunlarda 55 W limit atması baya garip ama yazılımsal bir sorun olabilir.

Furmark testinde de 3dMark testinde de 55W gecmedi.

G helper ise yaramayinca armoury crate den yaptim. Yine ayni. Bios u da hallettim duzelmedi.
Senin cihazda yazilimsal bir kisitlama var muhtemelen. O ayarı bulup düzeltmen gerekecek. En kötü bilgisayarina codex ya da claude yapay zeka ajani indir. Sorununu anlat çözsün.