Makaleler
28
Yer
Cordis Die
Bu modeli bir süredir 42-43K bantlarında görüyoruz. Bence makul bir fiyattan satılıyor şu an. Değerlendirilmeyecek bir model değil.

16 inç, FHD+ IPS panel, 300 nit, %100 sRGB, 144 Hz, G-Sync, ortalama 7-10 ms gecikme değerli ekranı var. Ekran kartı 140 watt ve MUX Switch destekliyor. 16 GB kapasitede DDR5, 5600MHz, CL46 değerlerinde RAM mevcut, zannediyorum 64'e kadar yolu var. 512 GB M.2 SSD mevcut ve ikincil yuva yükseltme için boşta. 56 WH pil ve 240 watt adaptör ile geliyor.

Bu modeli bir süredir 42-43K bantlarında görüyoruz. Bence makul bir fiyattan satılıyor şu an. Değerlendirilmeyecek bir model değil.

16 inç, FHD+ IPS panel, 300 nit, %100 sRGB, 144 Hz, G-Sync, ortalama 7-10 ms gecikme değerli ekranı var. Ekran kartı 140 watt ve MUX Switch destekliyor. 16 GB kapasitede DDR5, 5600MHz, CL46 değerlerinde RAM mevcut, zannediyorum 64'e kadar yolu var. 512 GB M.2 SSD mevcut ve ikincil yuva yükseltme için boşta. 56 WH pil ve 240 watt adaptör ile geliyor.

Arkadaşlar, bu cihaza sahibim ve 4. değişim cihazım. Cihazın çok fazla kronik arızası var, servis yardımcı oluyor, direkt değişim raporu veriyor ancak bununla uğraşmak istemeyenler bu cihaza hiç bulaşmasın.
Bütçeyi 40 bin bandına çıkarmışken 2025 TUF veya Lenovo LOQ 15XXX10 modellerine bakın. 5050 Tuf ve Lenovolar sık sık 45 bandına düşüyor indirimleri takip ederek alsbilirsiniz.

Arkadaşlar, bu cihaza sahibim ve 4. değişim cihazım. Cihazın çok fazla kronik arızası var, servis yardımcı oluyor, direkt değişim raporu veriyor ancak bununla uğraşmak istemeyenler bu cihaza hiç bulaşmasın.
Bütçeyi 40 bin bandına çıkarmışken 2025 TUF veya Lenovo LOQ 15XXX10 modellerine bakın.
Cihazın kronik sorunu olarak bildiğim power butonu sorunu dışında sorunu yok. Onun dışında raporlanan sorunlar, kronik diyemeyeceğimiz kadar az aslında ama şans işi biraz. Ama 2025 modellerine çıkacak olamayanlar için yapılmış bir öneri zaten. Siz 2025 modeli alın diyorsunuz.

Cihazın kronik sorunu olarak bildiğim power butonu sorunu dışında sorunu yok. Onun dışında raporlanan sorunlar, kronik diyemeyeceğimiz kadar az aslında ama şans işi biraz. Ama 2025 modellerine çıkacak olamayanlar için yapılmış bir öneri zaten. Siz 2025 modeli alın diyorsunuz.
Cihaz sözde sıvı metal ile geliyor ama ne hikmetse 95 derecelere kadar çıkıyor. Bu sıcaklıklara çıktığında kasa o kadar ısınıyorki kasanın iç kısmındaki plastikler çatlıyor özellikle menteşe kısmındaki plastikler çatlayarak menteşe vidaları tutamaz hale geliyor bu sorunu 2 cihazımda yaşadım ve değişim raporunu alıp yenisini aldım. Diğer iki cihazımda ise anakart ile ilgili sorun vardı. Birisinde güç hattı sorunlu olduğu için cihaz açılmıyordu. 4. Cihazımda da touchpad ve anakart sorununu 6 ay içinde yaşadım. Sık oyun oynayan birisi değilim sadece arada bir Black Desert ve Euro Truck girerim. Cihazı zorlamamama rağmen 1 yıl içinde 4 cihazımda da yaşadığım sorunlar bunlar.

Cihaz sözde sıvı metal ile geliyor ama ne hikmetse 95 derecelere kadar çıkıyor. Bu sıcaklıklara çıktığında kasa o kadar ısınıyor ki kasanın iç kısmındaki plastikler çatlıyor özellikle menteşe kısmındaki plastikler çatlayarak menteşe vidaları tutamaz hale geliyor bu sorunu 2 cihazımda yaşadım ve değişim raporunu alıp yenisini aldım. Diğer iki cihazımda ise anakart ile ilgili sorun vardı. Birisinde güç hattı sorunlu olduğu için cihaz açılmıyordu. 4. cihazımda da touchpad ve anakart sorununu 6 ay içinde yaşadım. Sık oyun oynayan birisi değilim sadece arada bir Black Desert ve Euro Truck girerim. Cihazı zorlamamama rağmen 1 yıl içinde 4 cihazımda da yaşadığım sorunlar bunlar.

Cihaz sıvı metal ile mi geliyor hocam ilk sorum bu size bu bilgi nereden geldi?

@Talhabkr Cihazınız sıvı metal ile gelmiyor. Bir de bu cihaz kronik sorunlu bir model değil. Elektronik biraz şans işi elbette fakat size 3-4 defa denk gelmiş olması üzücü. Gerçi her seferinde aynı şeylerin yaşanması biraz da soru işaretleri bırakıyor kafada. Bir hata yapıyor olabilir misiniz?

@Talhabkr cihazınız sıvı metal ile gelmiyor. Bir de bu cihaz kronik sorunlu bir model değil. Elektronik biraz şans işi elbette fakat size 3-4 defa denk gelmiş olması üzücü. Gerçi her seferinde aynı şeylerin yaşanması biraz da soru işaretleri bırakıyor kafada. Bir hata yapıyor olabilir misiniz?

Kronik ile bana böyle geldi, çok farklı şeyler onun dışında cihazda Power buton sorunu var denilebilir bence.

Cihaz sıvı metal ile mi geliyor hocam ilk sorum bu size?
Bende ilk 2023 tuf a15 vardı onunda touchpad ve anakartı arızalandı hatta anakart 2 kere arızalanınca THH ile değişim raporu aldım. Bidaha başımı ağrıtmayacak bir model arayışına girdim. Satıcıdan bu modelini bulunca Asus Live müşteri hizmetlerine ekranın kaç ms olduğu, kronik arızası olup olmadığını ve sıvı metal kullanıp kullanılmadığını sordum. 2024 ve üstü modellerde sıvı metal kullanıldığını söyledi. Zaten ilk cihazımda kesinlikle ısınma sorunu yoktu diğerlerinde 95 derecelere kadar çıktığını gördüm.

Bende ilk 2023 TUF A15 vardı onunda touchpad ve anakartı arızalandı hatta anakart 2 kere arızalanınca THH ile değişim raporu aldım. Bir daha başımı ağrıtmayacak bir model arayışına girdim. Satıcıdan bu modelini bulunca ASUS live müşteri hizmetlerine ekranın kaç ms olduğu, kronik arızası olup olmadığını ve sıvı metal kullanıp kullanılmadığını sordum. 2024 ve üstü modellerde sıvı metal kullanıldığını söyledi. Zaten ilk cihazımda kesinlikle ısınma sorunu yoktu diğerlerinde 95 derecelere kadar çıktığını gördüm.

Şans işi hocam g helper ile bende o cihaza sahibim yaşadığınız sorunlari hiç yaşamadım.

@Talhabkr Cihazınız sıvı metal ile gelmiyor. Bir de bu cihaz kronik sorunlu bir model değil. Elektronik biraz şans işi elbette fakat size 3-4 defa denk gelmiş olması üzücü. Gerçi her seferinde aynı şeylerin yaşanması biraz da soru işaretleri bırakıyor kafada. Bir hata yapıyor olabilir misiniz?
Bende kendime soruyorun nerede hata yapıyorum diye ancak cihaz 6 ayda cıncık gibiyken menteşeleri çatlıyor. Sonuçta üstüne oturmuyorum masama koyuyorum o günkü işim neyse autocadi açıyorum maili açıyorum akşam oluncada cihazı kapatıyorum. Aynı sorunları birkaç kez yaşamam diğerler kullanıcılarında birebir yaşayabileceği sorunlar bence.