ASUS TUF A16 vs MSI Katana 15 & 17: Hangisi alınmalı?

O paralar kesinlikle verilmez; 100 bin TL'ye MSI Katana alacak olsam gider kendimi binadan atarım arkadaş! Fiyatlar resmen fahiş ve kazık. Bir cihazın iyi ya da kötü olduğunu, o paraya karşılık verdiği performans belirler. Alacağınız arkadaş, sırf size çöp kakalamak için yalan söylüyor. Üstelik MSI Katana malzeme kalitesi iyi olan bir seri olmadığı gibi, soğutması da Asus TUF serisi kadar başarılı değil. O soğutmaya ve o donanıma bu paralar asla verilmez; ne yapın edin, kuzeninizin babasını ikna edin.
Sırf f/p diye çıkarılan msi katana en üst segment laptoplara kafa tutar fiyatta satılıyor şaka gibi.

Son düzenleme:
Hocam, yanlışlık oldu galiba; 100 bin TL'ye değil, 75 bine alacak.

Benim demeye çalıştığım şey şu 100 binin altında 3 4 model var önerdiği ben de diyorum ki 100k altında bir model alacak ve 100k altında fiyat fark etmiyor ondan dolayı katana 17'yi mi alması daha mantıklı yoksa asusus mu? Ayrıca 100k altı 75 bantlarında sizin peki önerdiğiniz nedir sorayım kendisine belki vardır.

Asus'u alıp geçin.

QHD olmasindan dolayı katana tercih ederdim. HP Omen Max serilerine baktin mi? Onlarada bak bence.

Katana sizin kuzeninize tam kazık olur. Gidin konuşun kendisiyle ya da babasıyla.

ASUS TUF Gaming A16-FA608UM-RV016 Gaming Dizüstü Bilgisayarı | NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 Laptop GPU 8 GB GDDR7 | AMD Ryzen™ 7 260 Processor 3.8 GHz | 16 GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16" FHD | FreeDoS: Amazon.com.tr: Bilgisayar bu ürünü alsın. 5 bin TL'de ASUS5k kodu var, 50 bin TL'ye 9 ay taksit yapacak. Satıcı da Amazon, 30 gün iade hakkı var, beğenmezse. Amazon'dan daha güvenilir satıcı yoktur gözümde. 75 bin TL'ye alınan laptopa göre daha mutlu edecektir ASUS. Kalan 15 bin TL'ye de ailecek 3-4 gezmeye paraları kalır.

QHD olmasindan dolayı katana tercih ederdim. HP Omen Max serilerine baktin mi? Onlara da bak bence.

Herhangi bir oyun oynamaya kalktığında QHD ekrandan dolayı 8 GB VRAM yetmeyecek ve o kadar para verip patlayacak hocam, hesaba kattınız mı bu öneriyi yaparken? Ekran kartı 5070 Ti olsa hadi neyse de, 8 GB VRAM ekran kartı QHD için yetersiz.

Son düzenleme:
8GB illaki gelecekte yetersiz fakat suan icin yeterli. Ayrica sen neye gore herhangi oyun oynamaya kalktiginda 8 GB VRMA yetmeyecek diyorsun? Her oyunun icinde Settings diye kisim var biliyor muydun? Oradan ayarlar yapilir. Cozunurluk, dokular vs. 2k icin gayet yeterli. Kesin konusup insanlara yanlis bilgi verme burada.

8 GB VRAM 2K için kesinlikle yetersiz. 1080p de bile bazı oyunlarda yüksek ayarlarda VRAM şişiyor 2K da performans düşüşü kaçınılmaz. Ayrıca bu arkadaş 75 bin TL para verip settings de ayar kısıcak ha? 75 bin TL para verip neden oyunlari medium oynamak zorunda kalsın? Şu an ASUS TUF A16 RTX 5060 115W laptopa sahibim. Indiana jones 1080p yüksek ayarlarda VRAM sınırda geziyor ki Cyberpunk için de ayni durum mevcut. 2K da patllamama lüksü yok. Video bile atabilirim verdiğin bilgiler yanlış. 1080p de en azindan VRAM sorunu daha az çekip daha keyifli vakit geçirecektir. 12 GB VRAM olmadan 2 k laptop almak kendine çelme takmak gibi bir şey.

Ekranin 2k olmasi demek surekli 2k oyun oynayacaksin anlamina gelmiyor. 1080p cek oyna fakat 2k ekranin olsun laptobunda. Bunu anlamak istemiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…