Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HRFCER

Uzman
Merhaba,

Anakartım ASUS TUF B650M-E Wi-Fi. BIOS'u başarıyla en son sürüme güncelledim. Secure Boot ayarı Other OS ve Custom seçiliyken hiçbir problem yaşamıyorum. Lakin Windows UEFI seçip Standard veya Custom ayarladığımda mavi ekran alıyorum ve otomatik onarıma geçiyor Windows 11. Windows 11 ve chipset sürücüsü güncel. Temiz kurulum yapayım dedim onda da otomatik onarıma geçti. Clear Secure Boot Keys ve Install Default Keys yaptım yine çözülmedi. Ben de Other OS ve Custom ayarına çektim artık. Secure Boot açıp stabil bir şekilde çalışmasının bir yolu var mı?

Teşekkürler.

CSM kapalıdır umarım, Secure Boot'u açınca csm otomatik kapanıyor diye biliyorum. Windows'un kurulu olduğu SSD boot menüde birinci sırada. OS type Windows UEFI de olucak, Secure Boot mode standartta olacak, CSM kapalı, Secure Boot state açık olacak. Bu ayarlarla hata veriyorsa @Ayhan Dönmez hocam bu işin Pro'su, uygun olunca yardımcı olur.

CSM kapalıdır umarım, Secure Boot'u açınca csm otomatik kapanıyor diye biliyorum. Windows'un kurulu olduğu SSD boot menüde birinci sırada. OS type Windows UEFI de olucak, Secure Boot mode standartta olacak, CSM kapalı, Secure Boot state açık olacak. Bu ayarlarla hata veriyorsa @Ayhan Dönmez hocam bu işin Pro'su, uygun olunca yardımcı olur.
Launch CSM Disabled ve Windows kurulu SSD birinci sırada, evet. Windows UEFI ayarlı iken Standard da denedim, Custom da denedim hata veriyor.

Launch CSM Disabled ve Windows kurulu SSD birinci sırada, evet. Windows UEFI ayarlı iken Standard da denedim, Custom da denedim hata veriyor.

Diskpart, List Disk şeklinde baktığında GPT görünüyor mu diskler? CMD'den bir bakarsın. Bu tarz sıkıntılar ASUS'ta hiç yaşamadım açıkçası şimdiye dek, yaşayana da çok nadir rastladım. Gigabyte kartların genel sorunu bu aslında.

1775313456238.webp

@X99 Kurulum ya da yazdırmayla alakalı bir sıkıntı olabilir mi? BIOS kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Diskpart, list disk şeklinde baktığında GPT görünüyor mu diskler? CMD'den bir bakarsın. Bu tarz sıkıntılar ASUS'ta hiç yaşamadım açıkçası şimdiye dek, yaşayana da çok nadir rastladım. Gigabyte kartların genel sorunu bu aslında.

Eki Görüntüle 238585

@X99 kurulum ya da yazdırmayla alakalı bir sıkıntı olabilir mi? BIOS kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Windows kurulumu ve sürücü ile alakalı oluyor direk nokta atışı, temiz formatla çözülebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümü kaç? Armoury Crate varsa ya da BIOS'u gösteren bir ekran paylaşır mısın? Benim ASUS anakartta denemediğim sernayo kalmadı bazı durumlar hariç hata almadım, Rufus ile USB belleği biçimlendirip kasa arkasından bir temiz format deneyin, Rufus ayaları ve Windows sürümü önemli o detaylara bakalım sonra. @Ayhan Dönmez hocamızın dediği gibi önce bir clelar CMOS yapın ya da başka adımlar olursa uygulayın, son olarak temiz bir Windows kurarsın kasa arkasından direk anakart USB girişinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum yaparken de, yükleniyor yüzde ekranında reset atıp başlatıp otomatik tamir ekranına geçiyor. Clear CMOS denemedim bir tek.

Temiz kurulum yaparken de, yükleniyor yüzde ekranında reset atıp başlatıp otomatik tamir ekranına geçiyor. Clear CMOS denemedim bir tek.

Deneyin, Clear CMOS işlemi sonrasında yazdırma ayarları vs. paylaşın Rufus'tan. @X99 ile bir inceleyin. Birkaç adımda hata olmalı, bu kartta böyle bir sorun yok çünkü normalde. BIOS güncellemişsiniz zaten.