furkan4545

Çalışkan
ASUS TUF F15 bir laptopum var. Sistemimin özellikleri: 512 GB SSD, 8 GB RAM, RTX3050, i5 11400H. Bilgisayarımın boş slotlarına 8 GB RAM ve 1TB SSD taktırmak istiyorum. ASUS teknik servisi bunu takabileceğini söylediler. Servis nasıldır bilgisi olan var mı?
Kaç günde iş halloluyor? Bana 1TB SSD'ye 9950TL 8 GB uyumlu RAM için 3450 TL işlem ücreti içinde 1.000 TL fiyat verdiler. Parçaları kendiminde temin edebileceğimi söylediler öyle yapmayı düşünüyorum SSD önerileriniz neler.

Elin yatkınsa kendin tak, gerçekten çok basit bir işlem diyeceğim ama yatkın olmasa sanırım servise başvurmazdın. Şöyle söyleyeyim hepi topu 2 dakikalık işlem için 1000 lira ücret devasa bir kazık.

Tavsiyem cihazını 2 dakikalık bir işlem için serviste rehin bırakmamandır, zaten arka kapağın açılması ürünün garantisini götürmüyor. Bence yerel bir bilgisayarcıya götürmen daha mantıklı olur. Yalnız tek uyarım cihazı gözünün önünde açmasını iste; "Abi nasıl yapıldığını izlemek istiyorum." diye bir şey söyle.

Benim ROG dizüstümü açmam bile 30 40 saniye falan sürüyor, hatta kapağında RGB kablosu olmasına rağmen öyle söyleyeyim.

Elin yatkınsa kendin tak, gerçekten çok basit bir işlem diyeceğim ama yatkın olmasa sanırım servise başvurmazdın. Şöyle söyleyeyim hepi topu 2 dakikalık işlem için 1000 lira ücret devasa bir kazık.

Tavsiyem cihazını 2 dakikalık bir işlem için serviste rehin bırakmamandır, zaten arka kapağın açılması ürünün garantisini götürmüyor. Bence yerel bir bilgisayarcıya götürmen daha mantıklı olur. Yalnız tek uyarım cihazı gözünün önünde açmasını iste; "abi nasıl yapıldığını izlemek istiyorum." diye bir şey söyle.

Benim ROG dizüstümü açmam bile 30 40 saniye falan sürüyor, hatta kapağında RGB kablosu olmasına rağmen öyle söyleyeyim.

Civardaki bilgisayarcılara pek güvenmiyorum hem bakımda yapılmasını istiyorum ayrıca bilgisayarımın garantisi bitti zaten. Ayrıca Windows'u yeni alacağım SSD'ye kurmak istiyorum. Bunun için format atılması gerekiyor galiba ama format atıldıktan sonra orijinal Windows kurarmı bilgisayarcı şüphelerim var önerileriniz için teşekkürler.

Civardaki bilgisayarcılara pek güvenmiyorum hem bakımda yapılmasını istiyorum ayrıca bilgisayarımın garantisi bitti zaten. Ayrıca Windows'u yeni alacağım SSD'ye kurmak istiyorum. Bunun için format atılması gerekiyor galiba ama format atıldıktan sonra orijinal Windows kurarmı bilgisayarcı şüphelerim var önerileriniz için teşekkürler.
Dostum istersen sokak satıcısına yaptır o bilgisayarı, ama 1 TB'lık SSD'ye 10.000 lira verme.

Civardaki bilgisayarcılara pek güvenmiyorum hem bakımda yapılmasını istiyorum ayrıca bilgisayarımın garantisi bitti zaten. Ayrıca Windows'u yeni alacağım SSD'ye kurmak istiyorum. Bunun için format atılması gerekiyor galiba ama format atıldıktan sonra orijinal Windows kurar mı bilgisayarcı şüphelerim var önerileriniz için teşekkürler.
Hocam bakım hariç hepsini kendiniz rahatça yapabilirsiniz aslında. Hatta bakımı bile yapabilirsiniz muhtemelen. Format kadar kolay bir şey yok, kendiniz rahatça orijinal ISO ile kurulum yaparsınız. RAM ve SSD takmak da kolay işler zaten, bunlar için montaj ücreti ödemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251221_151834_Chrome.webp
    Screenshot_20251221_151834_Chrome.webp
    329,4 KB · Görüntüleme: 18