Bütçe
25.000 TL

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller. Şu an iPhone X kullanıyorum ve artık uygulamalarda ve sosyal medyada kastığı için yeni bir telefon için para biriktiriyorum. Bütçeyi 25K civarına ayarlayacağım, daha üstüne çıkmayı düşünmüyorum. Bu bütçelerde iPhone 13 ve Samsung S23'ü uygun buldum, başka bir marka düşünmüyorum. Hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller. Şu an iPhone X kullanıyorum ve artık uygulamalarda ve sosyal medyada kastığı için yeni bir telefon için para biriktiriyorum. Bütçeyi 25K civarına ayarlayacağım, daha üstüne çıkmayı düşünmüyorum. Bu bütçelerde iPhone 13 ve Samsung S23'ü uygun buldum, başka bir marka düşünmüyorum. Hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
iPhone 13 tercih ederdim. Satması kolay, IOS’a alışmışsınız. Ayrıca S23 kronik sorunlara sahip. @Simon hocamız çok sorun yaşamıştı S23’de.

İyi sosyaller. Şu an iPhone X kullanıyorum ve artık uygulamalarda ve sosyal medyada kastığı için yeni bir telefon için para biriktiriyorum. Bütçeyi 25k civarına ayarlayacağım, daha üstüne çıkmayı düşünmüyorum. Bu bütçelerde iPhone 13 ve Samsung S23'ü uygun buldum, başka bir marka düşünmüyorum. Hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Hiçbiri. Eğer kamera çok önemli değilse A56 hepsinden daha mantıklı.
İkisinin de pil sorunu var, ikisi de çok eski yazılım updateleri bitiyor külüstür desek yeridir.
Bu yüzden yeni, güncel, sorunu olmayan orta segment çok daha mantıklı. Ben o hataya düştüm siz düşmeyin.

120 Hz ekranı olduğu için ben S23 derim, tabii cihazda kronik bir sorun yoksa. Ancak Instagram ve sosyal medyayı çok kullanıyorsanız, Meta Android tarafına iOS kadar iyi optimizasyon sağlamıyor. Bu yüzden iPhone ile Samsung'u kıyasladığınızda, özellikle Instagram uygulaması iOS'ta genellikle daha akıcı ve stabil çalışıyor.
Ayrıca her iki cihazın da yazılım desteği açısından ömrü biraz azaldı. Biraz daha bütçe ayırabiliyorsanız S24 yada A56 almanız daha mantıklı olur; hem daha uzun süre güncelleme alır hem de daha uzun ömürlü bir tercih olur.

iPhone 13 tercih ederdim. Satması kolay, IOS'a alışmışsınız. Ayrıca S23 kronik sorunlara sahip. @Simon hocamız çok sorun yaşamıştı S23'te.

S23'ün kronik sorunları kadar 13'ünde var.
iOS 26'ya güncelleyen tanıdığım 13 kullanıcılar inanılmaz şikayetçi. Batarya yetmiyor, kasıyor, çok ısınıyor gibi.
Özellikle iOS 26 ile artık 16e aşağısı çok tercih edilmemesi gerekiyor.

Hiçbiri. Eğer kamera çok önemli değilse A56 hepsinden daha mantıklı.
İkisinin de pil sorunu var, ikisi de çok eski yazılım updateleri bitiyor külüstür desek yeridir.
Bu yüzden yeni, güncel, sorunu olmayan orta segment çok daha mantıklı. Ben o hataya düştüm siz düşmeyin.

Üstüne biraz daha koyulabilirse A57'de tercih edilebilir. Sonuç olarak uzun yıllar güncelleme alacak cihazlar bunlar. Kronik sorunlu cihazları almayı tercih etmezdim şahsen.

Biraz daha bütçe ayırabiliyorsanız S24 ya da A56 almanız daha mantıklı olur; hem daha uzun süre güncelleme alır hem de daha uzun ömürlü bir tercih olur.

Batarya önemliyse base s serisinden uzak dursun direkt.
Samsung s serisine gereken önemi vermiyor.

Üstüne biraz daha koyulabilirse A57'de tercih edilebilir. Sonuç olarak uzun yıllar güncelleme alacak cihazlar bunlar. Kronik sorunlu cihazları almayı tercih etmezdim şahsen.

A57'yi herkes değmez gözüyle bakıyor ama çipin artık üst segment Exynos'lar gibi üretimden geçmesi, çok ince ve hafif olması vs gayet iyi alet özellikle S25 FEnin fiyatına göre.
Bütçesinde eğitim indirimiyle 128 A57 alabiliyor sanırım.