Kanuni

Çalışkan
Herkese merhaba,

Yaklaşık 3 yıl önce aldığım ASUS TUF Gaming F15 laptopa (8 GB RAM'li) 8 GB daha RAM eklemek istiyorum ancak bulduğum RAM'in uygun olup olmadığını anlayamadım ve size danışmak istedim.

CPU-Z adlı programdan RAM kısmına baktım ordaki parça numarasını Google da arattığımda Micron MTA4ATF1G64HZ-3G2E2 8 GB DDR4 3200 MHz Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri bu linkteki RAM modeline ulaştım. Sizce bu benim laptopum için uygun mudur? CPU-Z de gereken kısımları foto olarak ekleyeceğim.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.

resim_2025-02-22_160301278.webp
resim_2025-02-22_160334839.webp

Herkese merhaba,

Yaklaşık 3 yıl önce aldığım ASUS TUF gaming F15 laptopa (8 GB RAM'li) 8 GB daha RAM eklemek istiyorum ancak bulduğum RAM'in uygun olup olmadığını anlayamadım ve size danışmak istedim.

CPU-Z adlı programdan RAM kısmına baktım oradaki parça numarasını Google da arattığımda Micron MTA4ATF1G64HZ-3G2E2 8 GB DDR4 3200 MHz Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri bu linkteki RAM modeline ulaştım. Sizce bu benim laptopum için uygun mudur? CPU-Z de gereken kısımları fotoğraf olarak ekleyeceğim.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim, iyi sosyaller dilerim.

Eki Görüntüle 126854Eki Görüntüle 126855

Uygundur, ancak düşük bir ihtimal de olsa çift kanal olarak yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol etmelisin. Bu durumda daha uyumlu çalışabilir. Eğer tek kanal 8 GB ise bir sorun olmaz. Ayrıca, garantin varsa RAM'i kendin takmak yerine garantiye götürmen daha iyi olur. Böylece garanti bozulmaz ve onlar takar. Pardon tek kanalmış çok dikkatli bakmadım o zaman sorun olmaz.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Siparişi vereyim o zaman. Garantisi malesef bitti o sebeple kendim direkt alıp takmayı düşünüyorum. Sizlere sorup emin olmak istedim.