ASUS TUF F16 FX608JH vs Lenovo LOQ 15IRX10 83JE00JMTR

İki cihaz da saf 100W. Dynamic Boost ile 115W görüyorlar. Aslında 115W çalışacaklar yani.

85 wattı geçmedi nedense. İkinci el almıştım. BIOS ayarlarını sıfırlayıp format attım, yine de geçmedi 85 wattı.

Son düzenleyen: Moderatör:
85 wattı geçmedi nedense. İkinci el almıştım. BIOS ayarlarını sıfırlayıp format attım, yine de geçmedi 85 wattı.

Lenovo LOQ'ta dengeli modda 80W pek geçmez, performans moduna alınca 100wları görüyor. Büyük ihtimalle o laptop için gerekli özellikleri açmamışsın bu arada 80W gayet iyi, bu kadar kafanı yormana gerek yok laptop narin bir cihazdır esasen bir anakart üzerinden oluşuyor her şey bu kadar zorlamanın manası yok.

Turbo modda açtım hocam özellikle. MUX Switch açtım ama geçmedi 85 wattı anlamadım.

Turbo modda açtım hocam özellikle. MUX Switch açtım ama geçmedi 85 wattı anlamadım.

Hocam tam model başta attığınız ASUS ise donanım olarak çıkması gerekiyor. Yazılım olarak kullanmadığım için bilmiyorum. Isı değerlerine falan baktın mı? Cihaz belki de kendisine limit koyuyordur, 2.el bir cihaz dediğiniz için tam olarak önceki sahibi ne yaptı laptopa bilemeyiz o yüzden kesin bir şey demek zor.

Şu videoda genelde ekran kartının 80'lere yakın çalıştığını fark ettim. Donanım olarak bu seviyelere çıkabilecek olsa da ASUS bu şekilde olmasını istemiş olabilir.

Bir tane FurMark testi yap, oradan kaç watt çektiğine bakabilirsin bu sayede gücünü de test etmiş olursun. MSI Afterburner veya HWiNFO64 ile çalıştır oradan kac watt çektiğini takip edebilirsin. Bu arada FPS sonucunu da yaz merak ettim bende 140-150 FPS arası değişiyor. RTX 4060 105W. Bu arada FurMark ayarlarla oynamadım, direkt calistira bastım o yüzden sende öyle yapabilirsin.

Bu arada kafanı yorma benim laptop 105W gücünde çalışsa da o genelde 80W civarında çalışmasını sağlıyorum ve gayet iş görüyor.

Laptop narin bir parça limitleri zorlamak için bence laptop alman mantıklı olmaz, 80W iyidir. Limitleri zorlamak istersen kesinlikle kasa almanı öneririm.

Son düzenleme:
Hocam Amazon üzerinden aldım 2. el. 85 wattı geçmeyince format attım BIOS sıfırladım. MUX açtım Turbo moda aldım sıcaklıklar müthişti 70i görmedi desem yeridir rdd de Full ayarlarda

Hani bende zaten limit düşürcektim ısınmadım diye cihaz ama 100ü görse ben indirsem limiti daha iyi olurdu sanki hocam sorun mu var diye düşünmedim değil.

Aklıma sonradan geldi stres testi yapmak format atıp paketlenmiştim iade için ölü piksel vardı 2 adet. Sıfır alacağım bu sefer onda denerim her şeyi.

Ben sanırım kasa ile yapamam ya laptopçuyum ben hocam lenovoyu alsam 2.5k ya yakın bonusda gelecek aslında. Soğutması nasıldır ki? Onun incelemesi yok sanırım daha.

Son düzenleme:

LOQ'un soğutmasının kötü olacağını sanmıyorum, geçen yılla aynı kasayı kullanıyor. Riske almak sana kalmış tabii.

Ben sanırım kasa ile yapamam ya laptopçuyum ben hocam lenovoyu alsam 2.5k ya yakın bonusda gelecek aslında. Soğutması nasıldır ki? Onun incelemesi yok sanırım daha.
LOQ'un soğutma performansı segmentin lideri. Ancak bir risk var, anakartın bozulup bozulmama riski. Bunu göze alıyorsan alacaksın. Şu anakart sorunu olmasaydı segmentin amiral gemisi LOQ 15'tir yani Intel cihazlarda.

LOQ'un soğutma performansı segmentin lideri. Ancak bir risk var, anakartın bozulup bozulmama riski. Bunu göze alıyorsan alacaksın. Şu anakart sorunu olmasaydı segmentin amiral gemisi LOQ 15'tir yani Intel cihazlarda.

Milyon tane şikayet gitmiştir bunlara illaki hocam düzeltme vardır diye düşünüyorum 5060 LOQ Amazon güvencesi ile alınır diyorsunuz yani öyle mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…