Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Cihaz
ASUS TUF F16
Selam;

ASUS TUF F16 RTX 5060 modelini kullanıyorum. Oyun oynarken şarjda oynuyorum doğal olarak. Fakat bataryanın sürekli %100'de kalması bataryayı yıpratır mı? Çünkü batarya konusu da önemli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı laptopa sahibim. Şarjda kalması sorun yaratmaz, aksine gaming laptoplar öyle kullanılmalı. Ek bir tavsiye olarak %100'de kullanmak yerine %80'e sabitlersen pil sağlığı açısından daha iyi olur. MyASUS uygulamasını indirirsen oradan kolayca yapılabiliyor.

Şöyle ki:
Aslında tamamen boşaltıp doldurmak sağlıklı değil. Cihazınız destekliyor ise yüzde 80 ile sınırlandırın. Ara sıra adaptörü çekin. Çünkü pil görev yapmaz ise bir süre sonra bozulur. Pil yüzde 20 civarına geldiğinde tekrar şarja takın. Bu arada oyunları pil gücünde oynamayın. Performanstan ve pil sağlığından ödün verirsiniz.

Cihazınız batarya limitlemeyi destekliyor. Armoury Crate ile yapabilirsiniz. Ben G-Helper yazılımını öneririm.

a.webp

Aynı laptopa sahibim. Şarjda kalması sorun yaratmaz, aksine gaming laptoplar öyle kullanılmalı. Ek bir tavsiye olarak %100'de kullanmak yerine %80'e sabitlersen pil sağlığı açısından daha iyi olur. MyASUS uygulamasını indirirsen oradan kolayca yapılabiliyor.
Teşekkürler.

Şöyle ki:

Cihazınız batarya limitlemeyi destekliyor. Armoury Crate ile yapabilirsiniz. Ben G-Helper yazılımını öneririm.

Eki Görüntüle 217030
Teşekkürler hocam.