Çözüldü ASUS TUF FX607VU RTX 4050 laptopta Uncharted oyununda CPU ve GPU %100 kullanım normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan özen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 100
  • Etiketler Etiketler
    cpu gpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

özen

Uzman
Arkadaşlar merhaba, geçen gün bir konu açmıştım bilgisayar önerisi hakkında. Ben ASUS TUF FX607VU, 16 GB RAM ve 6 GB RTX 4050 ekran kartlı i5-210H laptop aldım.

Denemek için Uncharted oyununu yükledim. Orta, yüksek ve ultra grafik ayarları fark etmeksizin oyunda GPU ve CPU kullanımı ekran görüntüsü aldığım şekilde. Sizce normal mi? GPU 6 GB bellekli ve ekran görüntüsünde 3465 MB kullanıyor ama %100 kullanılmış gibi gösteriyor (ya da ben mi yanlış düşünüyorum acaba?). Aynı şekilde CPU’nun da %100 olması normal mi? Bunlar bu oyunda ve bu dediğim grafik ayarlarında normal değerler mi? Şimdiden teşekkürler.
Not: Yüklenme ekranı geçtiğinde de oyun içinde değerler yine aynı fark etmiyor.

Dosya Ekleri

• Adsız (1).webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Sağ alta bakarsan shader yükleniyor. O bitince büyük ölçüde %'ler düşecektir.

Yok hocam düşmüyor yine oyun içinde de aynı. % 94-100 arası. Aşağısına pek inmiyor. Özellikle yarım saat durdum oyunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam düşmüyor yine oyun içinde de aynı. % 94-100 arası. Aşağısına pek inmiyor. Özellikle yarım saat durdum oyunda.
Oyun içinde düşmemesi normal ve öyle olması lazım zaten. Lakin ana menüde shader oluşturma bitince % düşmeli. İyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…