Herkese iyi Sosyaller.
Bundan 7 gün önce ASUS TUF FX608JH satın aldım. Lakin bazı tuş kombinasyonlarını yapamıyorum. Örnek vermek gerekirse; W+R+E yapabiliyorken W+R+T kombinasyonunu yapamıyorum.
Sürücü sıkıntısı mı var, donanımsal bir sıkıntı mı var ya da gerçekten böyle mi üretilmiş anlayamadım. Tekrardan iyi Sosyaller herkese.
1.
Klavye Sürücülerini Güncelleyin:
- ASUS'un resmi web sitesinden laptop modeliniz için en son klavye sürücülerini indirin.
- Sürücüleri yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2.
Oyun Modunu Kontrol Edin:
- Klavyenizde varsa "Oyun Modu" tuşuna basın. Bu moda geçiş, bazı kombinasyonların çalışmasını engelleyebilir.
3.
Aygıt Yöneticisini Kontrol Edin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (
Windows + X tuşlarına basarak).
- "Klavye" bölümü altında ASUS klavyesinin durumu hakkında bilgi edinin.
- Herhangi bir işaret veya sorun olup olmadığını kontrol edin.
4.
Farklı Oyun veya Uygulama Deneyin:
- Klavyenizin sadece belirli uygulamalarda sorun yaşayıp yaşamadığını kontrol edin. Farklı oyun veya not almak için bir uygulama deneyin.
5.
Klavyeyi Farklı Bağlantı Noktalarında Deneyin:
- Eğer mümkünse, harici bir klavye ile deneme yaparak sorunun donanımsal olup olmadığını anlamaya çalışın.
6.
BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için ilgili tuşa (genellikle
F2 veya
Del) basın.
- Klavye ayarlarını kontrol edin, varsayılan ayarlara dönmeyi deneyin.
7.
Klavye Test Araçları Kullanma:
- Klavye test araçları ile hangi tuşların doğru çalışıp çalışmadığını test edin. Bu, klavyenin donanımsal bir sorunu olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala sorun devam ediyorsa, daha fazla teknik detay sağlayabilirsiniz.