EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
ASUS TUF Gaming A15 FA506NF-HN004 marka model laptop kullanıyorum. Laptop ilk aldığımdan beri ekranda gördüğünüz sorundan var.

1761728080075.webp
1761728175213.webp

Sekmeler arasında geçiş yaptığımda veya bilgisayarda herhangi bir programda Alt+Tab yaptığımda, %50 ihtimalle bu sorun oluyor. Alt+Tab yaptığım program ya da geçtiğim sekme, resimdeki gibi o anda bulunduğum sekmenin bir kısmını kaplıyor. Mouse ile scroll yaptığımda, o küçük kare içindeki kısım hareket ediyor ama altta kalan eski sekme sabit duruyor. 2-3 saniye sonra ise görüntü kendiliğinden düzeliyor. Her seferinde bu yırtılma farklı şekillerde oluyor bazen çok küçük, bazen kocaman. Sebebini hâlâ çözemedim. Neden böyle oluyor olabilir?

Çalışan şeyi bozmayı seviyor olan Microsoft'un Windows 11'de donanım hızlandırma ile alakalı olan genel bir sorunu. Chrome ve benzeri birçok tarayıcı ani geçişlerde ekran yırtılmalarına neden oluyor. AMD'nin dahili grafik birimi sürücüsü güncel ise ve Windows güncellemelerini de tamamen aldıysanız şu anda yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Son düzenleme:
Windows 11'in donanım hızlandırması ile alakalı olan genel bir sorun. AMD'nin dahili grafik birimi sürücüsü güncel ise ve Windows güncellemelerini de tamamen aldıysanız şu anda yapabileceğiniz pek bir şey yok.

İkisi de güncel. Sorunun RAM kaynaklı falan olduğunu sanıyordum. Yazılımsal olması rahatlattı.

İkisi de güncel. Sorunun RAM kaynaklı falan olduğunu sanıyordum. Yazılımsal olması rahatlattı.
Çok rahatsız ediyor ise tarayıcının ayarlarından Donanım Hızlandırma seçeneğini devre dışı bırakın. Bu ani geçişlerde yaşanan sorunları çözüyor fakat tarayıcı video işlemeye başladığı zaman da daha fazla kaynak kullanımı yaşarsınız.

Çok rahatsız ediyor ise tarayıcının ayarlarından Donanım Hızlandırma seçeneğini devre dışı bırakın. Bu ani geçişlerde yaşanan sorunları çözüyor fakat tarayıcı video işleme başladığı zaman da daha fazla kaynak kullanımı yaşarsınız.

Yani aman amanlık bir rahatsızlık vermiyor. Donanım hızlandırma kapatınca tarayıcı daha çok sapıtıyor. Bir süreliğine böyle idare etmem gerekecek sanırım.

Artı -1 Eksi
Yani aman amanlık bir rahatsızlık vermiyor. Donanım hızlandırma kapatınca tarayıcı daha çok sapıtıyor. Bir süreliğine böyle idare etmem gerekecek sanırım.
O süre için pek de ''bir süre'' denilemez. 24H2'de bile birçok kullanıcı forumları bu sorun nedeniyle işgal etmişti. Microsoft'un pek de umrunda değil.

Son düzenleme:
O süre için pek de "bir süre" denilemez. 24H2'de bile birçok kullanıcı forumları bu sorun nedeniyle işgal etmişti. Microsoft'un pek de umurunda değil.

Postlar atılalı 1 yıl olmuş neredeyse. Neyse pek bir çarem yok. Windows 11'e çok alıştım, 1 2snlik sorun için tekrar kurulum yapamam açıkçası. Uzunca bir süre katlamak gerek gibi.