hwagae

Uzman
Selam. ASUS TUF Gaming A15 FX506HM bilgisayarımda CS 2 oynadım yaklaşık olarak 1 saat kadar. Isınma değerleri maksimum olarak böyle görünüyor. Bu değerler normal mi yoksa sıkıntılı bir durum mu var? Bilgisayarı stantla yükseltiyorum. Ekstra bir şey yok. Harici bir monitör, klavye ve mouse kullanıyorum sadece.

Alalı 2 yıla yaklaştı ve içini açmak istemediğim için hiç termal macun değiştirmeyi vs. düşünmedim. Sadece bir kere konudan iyi anlayan arkadaşım arka kapağını çıkarıp fanlarını temizlemişti.

1748870378464.webp

Eki Görüntüle 152153

Bu değerleri görmüş olması normal o serinin. Hele 2 yıl boyunca termal macun değişmediyse. Güzel bir temizlik ve faz değişimli termal pad uygulaması olmadan da düzelmez, macunla yenileseniz bile pump out olur.

Masaüstünde macun değiştirmiştim daha önce. O şekilde yapsam sorun mu olur yani?
Sorun olmaz ama TUF serisi zaten 90 95 dereceleri rahatlıkla görüyor, macun yeniledikten sonra kısa süre içinde dağılır yani pump out olur ve etkisini kaybeder. Thermalright Helios gibi bir faz değişimli ped uygularsanız pump out sorunu kalkar.

Sorun olmaz ama TUF serisi zaten 90 95 dereceleri rahatlıkla görüyor, macun yeniledikten sonra kısa süre içinde dağılır yani pump out olur ve etkisini kaybeder. Thermalright Helios gibi bir faz değişimli ped uygularsanız pump out sorunu kalkar.
Konuyla biraz alakasız gibi ama turbo boostu kapatınca sıcaklığı ciddi derecede düşüyor işlemcinin. FPS olarak negatif yanını da görmedim işlemci odaklı oyunlar harici.

Selam. ASUS TUF Gaming A15 FX506HM bilgisayarımda CS 2 oynadım yaklaşık olarak 1 saat kadar. Isınma değerleri maksimum olarak böyle görünüyor. Bu değerler normal mi yoksa sıkıntılı bir durum mu var? Bilgisayarı stantla yükseltiyorum. Ekstra bir şey yok. Harici bir monitör, klavye ve mouse kullanıyorum sadece.

Alalı 2 yıla yaklaştı ve içini açmak istemediğim için hiç termal macun değiştirmeyi vs. düşünmedim. Sadece bir kere konudan iyi anlayan arkadaşım arka kapağını çıkarıp fanlarını temizlemişti.

Eki Görüntüle 152151

Eki Görüntüle 152153
bu sıcaklıklar bana göre normal gelmedi ama uzman olan daha iyi bilir tabi

Maksimum değerler ani artış görüldüğü için normal genel olarak ekran kartı 78C işlemci 90C ise normal TUF için daha yüksekte olur.

Isınan bir kasa, 2 yıldır bakım yapılmayan bir cihaz. Normal bu dereceler. Laptopun iyi bir dip köşe bakıma ihtiyacı var. Faz değişenli termal ped uygulayın. 90 derecelerde takılı kalacağını düşünüyorum yine de. Ama 90 nere, 97 nere.