TinerciYasin

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. Yaz gelmesiyle laptop ciddi anlamda ısınmaya başladı. Odam 35-36 derece çok sıcak. Kışta 75 derece çalışan cihaz son günlerde 86-87 derecelerde çalışıyor. Soğutucu aldım, termal macununu 1 ay önce yenilettim. Fayda etmedi. Acaba manuel fan ayarı yapsam işe yarar mı? Bu ayar fanlarımı bozar mı ve hangi ayarda olmalı?

Son düzenleme:
86-87 dereceler eğer işlemci sıcaklıklarıysa gayet iyi. Pek telaş edilmelik bir durum göremedim, FA507 kasalar zaten ısınmaya meyilli. Armoury Crate kullanıyorsanız sessiz modda kullanabilirsiniz. Performans olarak istediğinizi alamayabilirsiniz fakat.

86-87 dereceler eğer işlemci sıcaklıklarıysa gayet iyi. Pek telaş edilmelik bir durum göremedim. Armoury Crate kullanıyorsanız sessiz modda kullanabilirsiniz. Performans olarak istediğinizi alamayabilirsiniz fakat.
35 W limitledim kendim ona rağmen 86 hocam bir 10 derece artış var son 2 haftadır havalar ısındığından arttığını düşünüyorum baya sıcak çünkü. Normalde armoury create kullanıyordum sil g helper kur demişlerdi ondan g helper kurdum.

35 W limitledim kendim ona rağmen 86 hocam bir 10 derece artış var son 2 haftadır havalar ısındığından arttığını düşünüyorum baya sıcak çünkü. Normalde armoury create kullanıyordum sil g helper kur demişlerdi ondan g helper kurdum.
TUF FA507 kasalar dediğim gibi ısınmaya meyilli, oda sıcaklığı da artınca sonucun böyle olması normal. G-Helper üzerinden Silent moda almanız yeterli olur, yine de iyi değerler alıyorsunuz. Benim severek kullandığım Katana 15 ve ROG G16 cihazlarım 85'in altına inmiyor oyunlarda 🙂

TUF FA507 kasalar dediğim gibi ısınmaya meyilli, oda sıcaklığı da artınca sonucun böyle olması normal. G-Helper üzerinden Silent moda almanız yeterli olur, yine de iyi değerler alıyorsunuz. Benim severek kullandığım Katana 15 ve ROG G16 cihazlarım 85'in altına inmiyor oyunlarda 🙂
Anladım hocam sağolun, peki siz armoury create mi g helper mı önerirsiniz bu cihaz için ben ikisini de kullandım bir fark hissedemedim ama.

Anladım hocam sağolun, peki siz armoury create mi g helper mı önerirsiniz bu cihaz için ben ikisini de kullandım bir fark hissedemedim ama.
Armoury Crate sisteme fazla yük biniyor. 1 GB RAM kullandığı oluyordu bende. Yeni arayüzle birlikte daha işlevsel olduğunu söyleyebilirim fakat yine de eksiklikleri var, G-Helper bana daha kolay geldiği için onu önerebilirim.

Armoury Crate sisteme fazla yük biniyor. 1 GB RAM kullandığı oluyordu bende. Yeni arayüzle birlikte daha işlevsel olduğunu söyleyebilirim fakat yine de eksiklikleri var, G-Helper bana daha kolay geldiği için onu önerebilirim.

Evet yeni güncelleme ile o RAM sorunu çözülmüş galiba. Bende indirdim arkada bu kadar RAM tüketiyor şu anda.

1751816241220.webp

Kullanmaya devam edeyimmi bu halde? bende hem g helper hem ac yüklü de.

AC kullanıldıkça kaynak tüketimini arttırıyor, ben o sorunu çözdüklerini düşünmüyorum. G-Helper'a alışıksan kullanmaya devam et. AC hem karmaşık hem de daha yavaş.
Tamamdır teşekkürler öneri için. Ekran kartı 65-72 arası gelip gidiyor o da normal heralde.