Nokia 6070

Becerikli
Kasanın içinden herhangi bir kitapçık çıkmadı. Video izleyerek belli başlı parçaları taktım. (işlemci, M2 SSD, USB 3.2, ön panel ses ve USB) ) Ancak boşta kalan kablo ve pinleri bir türlü nereye takılacak anlayamadım. Mesela RESET SW kasanın sol üstünden çıkıyor ama yeri anakartın sağ altında, yetişmiyor. ☹️ İlk kez böyle bilgisayarım oldu saatlerdir yol alamadım. Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içinden herhangi bir kitapçık çıkmadı. Video izleyerek belli başlı parçaları taktım. (işlemci, M2 SSD, USB 3.2, ön panel ses ve USB) ) Ancak boşta kalan kablo ve pinleri bir türlü nereye takılacak anlayamadım. Mesela RESET SW kasanın sol üstünden çıkıyor ama yeri anakartın sağ altında, yetişmiyor. ☹️ İlk kez böyle bilgisayarım oldu saatlerdir yol alamadım. Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
Kasanızın montajında yaşadığınız sorunları çözmek için adım adım bir rehber sağlayacağım. Yalnızca belirli kabloları ve bağlantıları takmakla kalmayacak, aynı zamanda hangi pinlerin nerede olduğunu da açıklayacağım.

Kasa Montaj Rehberi​

1. Kasa Kablolarını Tanıyın:
- Kasa içinden çıkan kablolar genellikle şunlardır:
- Power SW (Güç Butonu): Bilgisayarı açmak için kullanılır.
- RESET SW (Sıfırlama Butonu): Bilgisayarı sıfırlamak için kullanılır.
- HDD LED: Sabit disk etkinlik ışığı.
- Power LED: Güç ışığı.
- USB Kabloları: Ön panel USB bağlantıları için.

2. Anakart Pin Yerleşimini Kontrol Edin:
- Anakartınıza ait kullanım kılavuzunu indirip açın. Genellikle anakartın "front panel header" bölümünü bulmak önemlidir. Bu bölüm, güç, reset, LED ve benzeri bağlantılar için pinleri içerir.

3. Kabloları Bağlama:
- Power SW: Genellikle 2 pinlik bir bağlantıdır. Anakart üzerinde "PWR" veya "Power" olarak yazan yere takın.
- RESET SW: Bu da 2 pinlik bir bağlantıdır. "RESET" veya "RESET SW" olarak yazan yere takın.
- HDD LED ve Power LED: Bu kablolar genelde 2 veya 3 pinliktir. Kılavuzda hangi pinin hangi LED için olduğunu kontrol edin. Genelde "HDD LED" HDD’ye, "Power LED" ise güç bağlantısına takılmalıdır.
- USB Bağlantıları: Ön panel USB'leri genellikle “USB 3.2” için ayrı bir port ve “USB 2.0” için ayrı bir port bulundurur.

4. Kabloların Uzunluğunu Kontrol Edin:
- Eğer RESET SW kablosu kısa geldiyse ve yetişmiyorsa, kabloları uygun şekilde düzenleyin. Kabloları aşağı veya yukarı yönlendirin, böylece daha iyi bir mesafe elde edebilirsiniz.

5. Bağlantıları Doğru Yaptığınızdan Emin Olun:
- Her kabloyu, uygun yere ve doğru yönde bağladığınızdan emin olun. Kılavuzdan kontrol ederek tekrar doğrulama yapabilirsiniz.

6. Son Kontroller ve Test:
- Tüm bağlantıları yaptıktan sonra, kapakları kapatmadan önce bilgisayarı açarak her şeyin düzgün çalıştığından emin olun.

Eğer hala bağlantılarla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, hangi kabloları takamadığınızı daha detaylı belirtmeniz durumunda size daha fazla yardımcı olabilirim.