Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hüseyin ÇETİN

Becerikli
Yer
Denizli/Afyon
Recep beyin bu yeni attığı sistem toplama videosunu izledim. 01:35'te SSD'lerin hangi slota takılacağını ve performansa olan etkisinden bahsetmiş.

Şimdi benim bilgisayarda 3 tane M.2 SSD takılı. Acaba ben de bu tarzda bir verim düşüşü yaşıyor muyumdur? Anakartım ise budur; ASUS TUF Gaming B760M-BTF Wi-Fi D4 (1700 Pin, mATX).

Cümleten saygılar, sevgilerle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu durum her anakartta farklı olup detaylı bilgi kullanım kılavuzunda yazmaktadır.

İlgili anakart için sadece M.2_3 yuvası x4 bant genisliginde olan ama x16 boyundaki PCIe (alttaki ikinci yuva) portunu kapatır diyor.

Screenshot_20251124_222438_Firefox.webp
Hocam selamlar, taktığınız SSD modellerinin PCI-e hızına göre verim düşüşü yaşayıp yaşamadığınıza bakabiliriz. Örnek veriyorum, PCI-e 3.0 slotuna siz PCI-e 4.0 M.2 SSD takarsanız tabii ki SSD'den tam verim alamazsınız.

Recep beyin bu yeni attığı sistem toplama videosunu izledim. 01:35'te SSD'lerin hangi slota takılacağını ve performansa olan etkisinden bahsetmiş.

Şimdi benim bilgisayarda 3 tane M.2 SSD takılı. Acaba ben de bu tarzda bir verim düşüşü yaşıyor muyumdur? Anakartım ise budur; ASUS TUF Gaming B760M-BTF Wi-Fi D4 (1700 Pin, mATX).

İnanın günlerdir ben de bunun cevabını arıyorum. 2 tane Samsung 9100 Pro var ve 2.'sini nereye takmam daha iyi olur hala kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Bu konu araştırmaya açık hale gelmiştir. SSD'lerin özelliklerini bir araştıracağım ve test edeceğim. Sizleri bilgilendireceğim. Sevgiler, saygılarla.

Sizin anakartınızın depolama ile alakalı bilgilerine baktım. Eğer ikinci bir ekran kartı veya ses kartı takmadıysanız ne ekran kartında ne de ssd lerinizde veri yolu düşüşü olmaz.

Dosya Ekleri

• IMG_0197.webp
    IMG_0197.webp
    244,7 KB · Görüntüleme: 24
Ben kendi sistemim ile alakalı gerekli araştırmayı yaptım. Bende sadece 1. M2 SSD yeri işlemciye bağlıymış. Bu ekran kartının performansını düşürmezmiş. Diğer 2 M2 SSD yerini anakart kontrol ediyormuş. Sizler eğer premium bir anakart tercih edecekseniz M2 SSD'lerin hangilerini işlemci kontrol ediyor hangileri işlemci kontrol etmiyor ve ekran kartınızın kombinasyonu ne şekilde olacaksa ona göre ayar çekmeniz lazım. Recep bey bizi bir konuda daha bilinçlendirdi. En azından ben bu konuda o videodan bilinçlendim. Herkese sevgiler , saygılar.

Sizin anakartınızın depolama ile alakalı bilgilerine baktım. Eğer ikinci bir ekran kartı veya ses kartı takmadıysanız ne ekran kartında ne de ssd lerinizde veri yolu düşüşü olmaz.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Dediğiniz gibi benim kombinasyonda Allahtan bir sıkıntı yokmuş. Sevgilerle.