Mertcanm

Üyecik
Cihaz
ASUS TUF Gaming F15
Merhaba,

ASUS TUF Gaming (RTX 3050/i5 12500H) bir oyuncu laptopum var. 2 günde bir geceleri oyunda açık bırakıyorum. Sabah 1-2 saat dinlendirip akşama kadar yine oyun oynuyorum ama bu her gün böyle devam etmiyor. Sadece 1 haftadır böyle, onun öncesinde günde 3-4 saat oynardım. İşlemci veya ekran yanması gibi benzer sorunlar başıma gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstiyorsanız 5 yıl açık bırakın. Düzenli bakımları sürdüğü sürece sıkıntı olmaz. Termal macun muhabbeti de tamamen ısıya bağlıdır. Onu zamana göre yapmak saçmalıktır. Isılar 85-90'ı görür, laptop ısısı ellerini rahatsız eder veya sesi rahatsız etmeye başlar, o zaman yaptırırsın.

Bence dizüstü için yılda bir yaptırması faydalı, masaüstü gibi davranmamak lazım.

Uzun süre açık kalmasında bir sorun yok. Ama oyunu kapatınca dizüstüyü hemen kapatmayın. İçindeki ısıyı atması için 15-30 dakika zaman verin. Ayrıca Windows'un bellek yenilemesi için arada bir yeniden başlatmayı unutmayın. Yeniden başlatma yapmayınca bazı işlemler sapıtıp hatalar verebiliyor.

Ek olarak gece açık bıraktığınız oyun galiba bir MMORPG. Rise Online falan oynuyorsanız bayağı sorunluydu oyun. Bu tarz oyunlarda, gerçi hepsinde bilgisayar başında siz oynamıyorken FPS'i 60 sabitleyin. Aslında dizüstü olduğundan genel olarak sabitlemenizin faydası var.

Bağlantıda dizüstü için önerdiğim yöntemleri de uygulamanızı öneririm.