cansux 12

Becerikli

Bu videodan sonra aklımda bazı soru işaretleri oluştu acaba alınır mı diye. ASUS TUF Gaming modelini alacağım. Bu tarz sorunlar neden oluyor, önerileriniz ve tavsiyeleriniz nedir? PSU mu yetmiyor, anakart mı problemli, markada mı sorun var yoksa kart kronik sorunlu mu?

Bu videodan sonra aklımda bazı soru işaretleri oluştu acaba alınır mı diye. ASUS TUF Gaming modelini alacağım. Bu tarz sorunlar neden oluyor, önerileriniz ve tavsiyeleriniz nedir? PSU mu yetmiyor, anakart mı problemli, markada mı sorun var yoksa kart kronik sorunlu mu?

Neredeyse 5070Tİ fiyatı bu model alınmaz, 9070XT için çok yüksek fiyat.

AMD sorun sıklığı yüksek fakat bir yandan da olan sorunların hızlı düzelttildiği bir durumda. Açıkçası NVIDIA da bu aralar bayağı sorun yaşıyor son gelen güncellemelerle 2060 ve 4060 kart fark etmeksizin 2 sindede siyah ekran ve Micro stuttering gibi şeyler yaşamıştım. Şu an 6700 XT deyim ve özellikle 4060 da olan oyunda anlık takılıp 5 saniye falan sonra kendine gelme olayını şu an yaşamıyorum.

Yani evet AMD de bu durumun oluşma sıklığı daha yüksek ama çözüm oranı da yüksek.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1425).webp
    Ekran Görüntüsü (1425).webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 94
Neredeyse 5070 Ti fiyatı bu model alınmaz, 9070XT için çok yüksek fiyat.

Kendi modeliyle karşılaştırmak gerek ASUS olarak alabileceğin en ucuz 5070 Ti 50 bin bandın da ki TUF ve ROG STRIX modellerinin fiyatına girmiyorum yoksa yine 9070 XT de Gigabyte olarak var ama kişisel tercih bu durum.

AMD sorun sıklığı yüksek fakat bir yandan da olan sorunların hızlı düzelttildiği bir durumda. Açıkçası NVIDIA da bu aralar bayağı sorun yaşıyor son gelen güncellemelerle 2060 ve 4060 kart fark etmeksizin 2 sindede siyah ekran ve Micro stuttering gibi şeyler yaşamıştım. Şu an 6700 XT deyim ve özellikle 4060 da olan oyunda anlık takılıp 5 saniye falan sonra kendine gelme olayını şu an yaşamıyorum.

Yani evet AMD de bu durumun oluşma sıklığı daha yüksek ama çözüm oranı da yüksek.

Driver sorunları veya donanım sorunlarını herkes yaşamaz. Bu sebepten iki firmayı kıyaslamak bile yanlış bana göre, Arkadaşın bahsettiği sorunları hiç görmedim yaşamadım mesela, benim için sorunsuz sürücü sende sorun yaratabilir bu tamamen karman çorman bir mesele.

O yüzden öneri yaparken ya da kart alırken driver sorunuymuş falan buralara takılmayın, kıyaslama yapacaksanız teknoloji avantajı size katkı sağlayacak mı? Veya ileride hobileriniz değişirse aldığınız kart sizi tatmin edecek mi gibi sorular sorun kendiniz bu şekilde alışveriş yapın tavsiyem.

Genel driver sorunları iki firmada çok değil zaten olasılığa vursak komik bir rakam çıkar muhtemelen.

Alacağım fiyat bu indirimle, en ucuz 5070 Ti 41.300TL şu an. Yine de değerlendireceğim biraz araştırma ile sağ olun.
Kampanya takip edersen 39 un altına 5070Tİ bulabilirsin, NVIDIA fiyatları düşürmeye başladı MSRP olarak.
Türkiye de ne zaman yansır bilemiyorum.

Driver sorunları veya donanım sorunlarını herkes yaşamaz. Bu sebepten iki firmayı kıyaslamak bile yanlış bana göre, arkadaşın bahsettiği sorunları hiç görmedim yaşamadım mesela, benim için sorunsuz sürücü sende sorun yaratabilir bu tamamen karman çorman bir mesele.

O yüzden öneri yaparken ya da kart alırken driver sorunuymuş falan buralara takılmayın, kıyaslama yapacaksanız teknoloji avantajı size katkı sağlayacak mı? Veya ileride hobileriniz değişirse aldığınız kart sizi tatmin edecek mi gibi sorular sorun kendiniz bu şekilde alışveriş yapın tavsiyem.

Genel driver sorunları iki firmada çok değil zaten olasılığa vursak komik bir rakam çıkar muhtemelen.

Kampanya takip edersen 39'un altına 5070 Ti bulabilirsin, NVIDIA fiyatları düşürmeye başladı MSRP olarak.

Ben farklı bir şey dediğimi sanmıyorum genel olarak bakıldığında AMD evet daha fazla problem yaşabiliyor ama çözülmüyor gibi bir algı oluşmasın diye yazdım o mesajı şahsen 6700 XT'ye geçerken de driver kuramama problemi yaşadım ki benden kaynaklı değildi. Yani bu tarz cihazlarda sorunlar geçici olduğundan dert edilmemesi gerek zaten tersini savunsam 2 firmaya da sallamam.

Kampanya takip edersen 39'un altına 5070 Ti bulabilirsin, NVIDIA fiyatları düşürmeye başladı MSRP olarak.

Ayrıca tekrar şu konuya gelirsek ona bakılırsa 5070 Ti markalı ve üst katman dediğimiz modelleri 50-60'a da bulunabiliyor buradan sonrası artık kullanıcı tercihine kalan marka algısıdır. O zaman pahalı diye skechers da almayalım Adidas Low kalıp modeller yeterli. Marka dediğimiz şey budur kişinin tercihine ve markaya duyduğu güven.

Güncelde her iki taraf da kendine göre sorunlar yaşıyor. Eğer almak isterseniz, zaman zaman Gaming gecelerinde RED DEVIL modeli 33.000 TL'ye düşüyor. TUF modeline bu miktarları vermek mantıklı değil. Ayrıca alırsanız ve bir sorun çıkarsa, bunu hemen ekran kartına bağlamayın; önce bilgisayarın diğer bileşenlerinin, özellikle de yazılım tarafının stabil olup olmadığını kontrol edin.