AETLS

Üyecik
Arkadaşlar, ben bu iki monitör arasında kaldım. Fiyatları yakın, özelllikleri de yakın. Belirgin farkları: MSI 250 cd/m² parlaklık, ASUS 350 cd/m² parlaklık. ASUS. 16.7 milyon renk, MSI 1.07 milyar renk. sRGB ASUS %99. sRGB MSI %120.
MSI bir tık önde görünüyor. Çoğunlukla oyun oynayacağım, FPS tarzı oyunlar.

IMG_3533.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirgin farkları: MSI 250 cd/m² parlaklık, ASUS 350 cd/m² parlaklık.
Kağıtüstü veriler gerçeği yansıtmayabilir. İncelemelere bakmak gerek.
ASUS. 16.7 milyon renk, MSI 1.07 milyar renk.
Renk derinliğinin, monitör kalitesine etkisi ve gözle görülürlük açısından etkisi yok denecek kadar az. Monitörlerde renk gamutu, parlaklık ve kontrast her zaman başı çeken üç temel özelliktir.
ASUS'ta belirtilen değer renk uzayındaki kapsam, MSI'da belirtilen değer ise renk uzayının hacmi. Yani iki terim farklı anlamlara geliyor. Renk kapsamı %100'ün üstüne çıkamaz ama renk hacmi %100'ün üstüne çıkabilir. ASUS'un renk hacmi de %120-130 civarıdır yani. Belirtilen terimler farklı, bu seni yanıltmasın.

Konuya dönecek olursak VG249QM1A o kadar önerebileceğim bir model değil. Odyssey G4 görüntü kalitesi ve genel stabilite bakımından daha tavsiye edebileceğim bir model ve ek olarak Odyssey G4'te pivot ve yükseklik ayarı da mevcut. VG249QM1A'da pivot ve yükseklik ayarı yok.

255XF modelinin incelemesine baktım, maksimum parlaklık bakımından yetersiz bir model. İncelemede 250cd'yi zor görmüş %100 parlaklıkta. Kontrast olarak ise 1000:1 ölçülmüş. Odyssey G4 ise incelemelerde 350cd'ye varan bir parlaklık sunmasının yanında 1000:1 kontrast oranı sunuyor yine 255XF gibi. Renk gamutları olarak aynı sayılırlar.

Kısacası Odyssey G4 daha parlak ama 240 Hz, 255XF ise 300 Hz ama parlaklık bakımından yetersiz.

Çok yüksek parlaklıklarda kullanmıyorsan 255XF, kullanıyorsan Odyssey G4.

Renk derinliğinin, monitör kalitesine etkisi ve gözle görülürlük açısından etkisi yok denecek kadar az. Monitörlerde renk gamutu, parlaklık ve kontrast her zaman başı çeken üç temel özelliktir.

ASUS'ta belirtilen değer renk uzayındaki kapsam, MSI'da belirtilen değer ise renk uzayının hacmi. Yani iki terim farklı anlamlara geliyor. Renk kapsamı %100'ün üstüne çıkamaz ama renk hacmi %100'ün üstüne çıkabilir. ASUS'un renk hacmi de %120-130 civarıdır yani. Belirtilen terimler farklı, bu seni yanıltmasın.

Konuya dönecek olursak VG249QM1a o kadar önerebileceğim bir model değil. Odyssey G4 görüntü kalitesi ve genel stabilite bakımından daha tavsiye edebileceğim bir model ve ek olarak Odyssey G4'te pivot ve yükseklik ayarı da mevcut. VG249QM1A'da pivot ve yükseklik ayarı yok.

255XF modelinin incelemesine baktım, maksimum parlaklık bakımından yetersiz bir model. İncelemede 250CD'yi zor görmüş %100 parlaklıkta. Kontrast olarak ise 1000:1 ölçülmüş. Odyssey G4 ise incelemelerde 350CD'ye varan bir parlaklık sunmasının yanında 1000:1 kontrast oranı sunuyor yine 255XF gibi. Renk gamutları olarak aynı sayılırlar.

Kısacası Odyssey G4 daha parlak ama 240 Hz, 255XF ise 300 Hz ama parlaklık bakımından yetersiz.

Çok yüksek parlaklıklarda kullanmıyorsan 255XF, kullanıyorsan Odyssey g4.

böyle bir video var. Bunu izlediniz mi? Şu anda VA panel monitör kullanıyorum 250cd parlaklık %90-%100 kullanıyorum bana göre gayet yeterli karanlık bir odada kullanıyorum zaten. birde monitör kolu alıcam ergonomi açısından fark etmez.

böyle bir video var. Bunu izlediniz mi? Şu anda VA panel monitör kullanıyorum 250cd parlaklık %90-%100 kullanıyorum bana göre gayet yeterli karanlık bir odada kullanıyorum zaten.

İzledim. Bu videoda kontrast 1200:1 ölçülmüş, farklı bir videoda da 1000:1. 200:1 kadar panel piyangosu kabul edilebilir lakin diğer incelemede de bu incelemede de 250cd ve %83 DCI-P3 ölçüm verisi elde edilmiş. Bu değerler de oldukça düşük lakin 250cd senin için yeterli ise alabilirsin.

Zaten oyuncu monitörü olduğu için %83 DCI-P3 ve 1000:1 kontrast oranı pek önemli değil, parlaklık ve yüksek yenileme hızı temel kıstas.

Konuya dönecek olursak VG249QM1A o kadar önerebileceğim bir model değil. Odyssey G4 görüntü kalitesi ve genel stabilite bakımından daha tavsiye edebileceğim bir model ve ek olarak Odyssey G4'te pivot ve yükseklik ayarı da mevcut. VG249QM1A'da pivot ve yükseklik ayarı yok.

255XF modelinin incelemesine baktım, maksimum parlaklık bakımından yetersiz bir model. İncelemede 250cd'yi zor görmüş %100 parlaklıkta. Kontrast olarak ise 1000:1 ölçülmüş. Odyssey G4 ise incelemelerde 350cd'ye varan bir parlaklık sunmasının yanında 1000:1 kontrast oranı sunuyor yine 255XF gibi. Renk gamutları olarak aynı sayılırlar.

Çok yüksek parlaklıklarda kullanmıyorsan 255XF, kullanıyorsan Odyssey G4.

Hocam bu iki model arasındaki farkı biliyor musunuz?

25G4SXU için bunu buldum ama diğer model ile alakalı bilgim yok.

Ki bence 25g4sxu>g4=msi. 400nit + 1250:1 kontrast oranı. Ayrıca 300hz (oc ile 310hz görüyor)

Hocam bu iki model arasındaki farkı biliyor musunuz?

25G4SXU için bunu buldum ama diğer model ile alakalı bilgim yok.

Ki bence 25g4sxu>g4=msi. 400nit + 1250:1 kontrast oranı. Ayrıca 300hz (oc ile 310hz görüyor)

@BerkayZ87 bu monitör için ne dersiniz.​