shruux

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, 27.07.2025 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan VG249QM1a monitör aldım. Almadan önce YouTube'da forumlarda vesaire çok inceledim herhangi bir problem olmadığını. Hatta videolarda siyah ekranda bariz bir ışık süzmesi olmadığını gördüm fakat monitörü eve getirip kurduğumda daha açar açmaz çok bariz bir ışık süzmesi mevcuttu. Tüm ekranı kaplıyordu ve siyah ekran sanki gri ve beyaz gibi gözüküyordu bu parlaklık. Bakış açıma göre değişiyor fakat bakış açıma göre değişmeyen beyazlıklar da vardı. Eski monitörüm ise VG249Q1A kodları bile neredeyse aynı olması ve aralarında 2 yıl olmasına rağmen arada çok bariz bir fark var. Sizce ASUS bu monitörün arızalı olduğu kabul edip geri alır mı?

IMG_9732.webp

IMG_9735.webp

IMG_9737.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Almadan önce YouTube'da forumlarda vesaire çok inceledim herhangi bir problem olmadığını. Hatta videolarda siyah ekranda bariz bir ışık süzmesi olmadığını gördüm fakat monitörü eve getirip kurduğumda daha açar açmaz çok bariz bir ışık süzmesi mevcuttu. Tüm ekranı kaplıyordu ve siyah ekran sanki gri ve beyaz gibi gözüküyordu bu parlaklık.
Işık sızması bir üretim hatası iken IPS Glow miktarı ise şans unsurudur. İstediğin kadar inceleme bak, gelip seni bulabilir bu problemler. Kronik bir sorun olarak nitelendirebileceğimiz bir hata türü değil bunlar. IPS Glow, IPS panelin yapısı gereği olan bir problem.
Bakış açıma göre değişiyor.
IPS Glow.
Fakat bakış açıma göre değişmeyen beyazlıklar da vardı.
Işık sızması.
Eski monitörüm ise VG249Q1A kodları bile neredeyse aynı olması ve aralarında 2 yıl olmasına rağmen arada çok bariz bir fark var. Sizce ASUS bu monitörün arızalı olduğu kabul edip geri alır mı?
Şans unsuru. Tabii IPS Glow ve ışık sızmasından bağımsız olarak iki monitör arasında kontrast oranı farkı varsa siyah performansına da etki eder.

Işık sızması bir üretim hatası iken IPS Glow miktarı ise şans unsurudur. İstediğin kadar inceleme bak, gelip seni bulabilir bu problemler. Kronik bir sorun olarak nitelendirebileceğimiz bir hata türü değil bunlar. IPS Glow, IPS panelin yapısı gereği olan bir problem.

IPS Glow.

Işık sızması.

Şans unsuru. Tabii IPS Glow ve ışık sızmasından bağımsız olarak iki monitör arasında kontrast oranı farkı varsa siyah performansına da etki eder.
Dediğim gibi her ikisinden de mevcut IPS glow çok fazla eski monitörüme göre. ışık sızması ise ekranın sağ ve sol altında gözüküyor. siyah ekranı geçtim normal bir şekilde oyundayken de belli oluyor sağ alt köşenin parlaması. ASUS bunu problem sayar mı

tabi asus servisteki çalışanların bunu fark edip onaylaması lazım önce. Eğer göremezlerse sorunsuz diyerek geri yollayacaklar muhtemelen.