Hu tao

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Elimde ASUS TUF Gaming 240 Hz monitör var. Epey baktığımda monitör 8-bit diyordu ama birkaç dakika önce Hyprland Config'imi kurcalarken nwg-displays aracında 10-bit desteğini gördüm. Açtım ve monitöre uyguladı. Ben de dedim ki, 'Aha monitör 10-bit mi oldu, FRC vb. mi aktif oldu?' Ama özelliklerde FRC desteklemiyor yazıyordu.

Hyprland Config'im şu anda bu şekilde
Monitor = HDMI-A-1,[email protected],234x312,1.0
Monitor = DP-1,[email protected],1600x0,1.0, bitdepth, 10

Şimdi eğer gerçekten olduysa (genelde nwg-displays'de bir sorun olursa veya başarısız olursa ayarı geri alıyor) ondan meraklandım; monitör gerçekten 10-bit renk verebiliyor mu diye. Pek fark anlamadım gerçi, çok bir farkı var mı bilemedim. Sizce kapatmalı mıyım? Yine de monitöre zararı var mı? "OC" yapmış gibi mi oldum? MS değeri veya yırtılma vb. yaşayabilir miyim?

O monitör 8 bit. 10 bit olarak seçebiliyor olabilirsin fakat 10 bit renk derinliğine sahip değil. Yani monitör en fazla 8 bit gösterecektir. Benim monitörüm 10 bit, HDMI kablosunu bağlayınca NVIDIA denetim masasında 12 bit seçeneği çıkıyor. Fakat bunu seçmemin bir önemi yok çünkü monitörüm 12 bit gösteremez.

VG249QM5A 8‑bit. Hyprland’da 10‑bit seçmek paneli 10‑bit yapmaz dostum. GPU dithering yapar. Zararı yok ama 240Hz’te sorun çıkarırsa 8‑bit kullanmak daha mantıklı.

VG249QM5A 8‑bit. Hyprland'da 10‑bit seçmek paneli 10‑bit yapmaz dostum. GPU dithering yapar. Zararı yok ama 240Hz'te sorun çıkarırsa 8‑bit kullanmak daha mantıklı.

Biliyorum 8 bit ama genelde destekemeyen bir şey yaptığımda mesela hypyrland yapmiyor 241 Hz yapatim meslea olmuyor mesela ama bunu yapinca nasıl oldu o biraz tuhaf geldi :p