8688

Uzman

Bu monitörü Amazon'dan satın aldım arkadaşlar, sizce iyi midir? Ben çok inceleme falan göremedim sanırım yeni çıkmış piyasaya. Epey'de 2025 yılında çıktığı ve ilk satışının eylül ayında olduğu yazıyor.

Şu an kullandığım monitör VG249Q1R modeliydi. 144 Hz'den 240 Hz'e geçiş yapmış oldum. Acaba aradaki farka değer mi? Genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum. Ayrıca yalan olmasın monitörlerden çok anlamam kendim araştırma yaptım bu fiyatlara en uygun bu monitördü. Özellikle 240 Hz olması benim için iyi oldu diye düşünüyorum.

Sistemimin de yeterli olacağını düşünüyorum. ASUS ROG STRIX RX 6750 XT ve R7 7800X3D işlemcim var. 360 Hz'lik monitörler de vardı fakat onlar hem biraz pahalıydı hem de Gamepower, Gameon, Fazeon, Izoly gibi markalardı, pek güvenemedim açıkçası.

@BerkayZ87 hocam müsaitseniz açtığım konuya bakma şansınız var mı?

VG249Q1R gibi çöpten daha iyi.

7800X3D alana kadar ben olsam 7500F ve yanına iyi bir monitör çekerdim. 6750XT, 7800X3D'nin dişinin kovuğuna bile yetmez. 7800X3D'yi kullanmıyorsunuz bile şu an. 240 Hz ile sınırlısınız. GPU desen yetersiz.

Çoğu kişi monitör konusunda ucuza kaçmaya çalışıyor. Çok ilginç geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
VG249Q1R gibi çöpten daha iyi.

7800X3D alana kadar ben olsam 7500F ve yanına iyi bir monitör çekerdim. 6750XT, 7800X3D'nin dişinin kovuğuna bile yetmez. 7800x3d yi kullanmıyorsunuz bile şu an. 240hz ile sınırlısınız. GPU desen yetersiz.

Çoğu kişi monitör konusunda ucuza kaçmaya çalışıyor. Çok ilginç geliyor bana.
7800X3D'den önce almıştım ben ekran kartını. 3700X ile kullanıyordum ve fena darboğaz yapıyordu, özellikle Hell Let Loose gibi oyunlarda. AM5 platformu çıkınca 7800X3D alayım, kafam rahat etsin dedim. Şu anda ve ileriki zamanda ekran kartı yenileyemem gibi gözüküyor zaten. Gönlümde OLED monitör var ama sistem kadar pahalı.

7800X3Dden önce almıştım ben ekran kartını. 3700X ile kullanıyordum ve fena darboğaz yapıyordu özellikle Hell Let Loose gibi oyunlarda. AM5 platformu çıkınca 7800X3D alayım kafam rahat etsin dedim. Şu anda ve ileriki zamanda ekran kartı yenileyemem gibi gözüküyor zaten. Gönlümde OLED monitör var ama sistem kadar pahalı.

OLED almak şart değil ama 2K 240 Hz modeller 10K. Aslında fiyatları uygun sayılır. Çözünürlük, renk, boyut vb. konularda upgrade.

OLED almak şart değil ama 2K 240 Hz modeller 10K. Aslında fiyatları uygun sayılır. Çözünürlük, renk, boyut vb. konularda upgrade.
6.000 TL'den fazla bütçem yoktu maalesef. Şu model https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg259qmr5a.html 310 Hz'miş aslında. Alınabilir mi, beklesem mi acaba biraz daha bütçe ekleyip? Siparişi hala daha iptal edebilirim.

Ama oyunlarda alabileceğim FPS 300'ü geçmeyebilir hatta tam 300 civarı falan arıyorum rekabetçi oyunlarda. Özellikle R6S oynuyorum, onda 250-300 civarı alıyorum. Yani 310 Hz olması bana avantaj sağlamış olmaz herhalde değil mi?

6Kdan fazla bütçem yoktu maalesef. Şu model https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg259qmr5a.html 310Hz imiş aslında alınabilir beklesem mi acaba biraz daha bütçe ekeleyip. Siparişi hala daha iptal edebilirim.

Ama oyunlarda alabileceğim FPS 300'ü geçmeyebilir hatta tam 300 civarı falan arıyorum rekabetçi oyunlarda özellikle r6s oynuyorum onda 250-300 civarı alıyorum. Yani 310Hz olması bana avantaj sağlamış olmaz herhalde değil mi?

Kaç FPS alırsanız o kadar Hz görürsünüz. Ayarları low falan yaparsanız 7800X3D ile FPS oyunlarında 240 FPS'yi aşarsınız diye düşünüyorum. Aradaki fiyat farkına baktığımızda değer gibi gözüküyor.

Kaç FPS alırsanız o kadar Hz görürsünüz. Ayarları low falan yaparsanız 7800X3D ile FPS oyunlarında 240 FPS'yi aşarsınız diye düşünüyorum. Aradaki fiyat farkına baktığımızda değer gibi gözüküyor.
CS2'de sanırım rekabetçi ayarlarda 300-400, nadiren 500-600 görüyordum diye hatırlıyorum. Çok fazla CS oynamıyorum ve sevmiyorum fakat düzenli R6S oynuyorum. R6S'de rekabetçi ayarlarda 250-300 görüyorum, minimum 200 görmüşümdür. 240 Hz daha tutarlı olur diye düşünüyordum sistemime; çünkü uzun zamanlar ekran kartı yenileme yapmam zor olacak gibi gözüküyor.

CS2'de sanırım rekabetçi ayarlarda 300-400, nadiren 500-600 görüyordum diye hatırlıyorum. Çok fazla CS oynamıyorum ve sevmiyorum fakat düzenli R6S oynuyorum. R6S'de rekabetçi ayarlarda 250-300 görüyorum, minimum 200 görmüşümdür. 240 Hz daha tutarlı olur diye düşünüyordum sistemime; çünkü uzun zamanlar ekran kartı yenileme yapmam zor olacak gibi gözüküyor.

FreeSync var bunun için. Overclock da yaptığınız zaman biraz FPS artar. Yok uğraşamam diyorsanız 240 Hz'de kalabilirsiniz. Monitör, bozulana kadar kullanılan bir ürün olduğu için en iyisini almayı daha doğru buluyorum. 240 Hz de günümüzde üzmez tabii. Minimum standartları karşılıyor.

FreeSync var bunun için. Overclock da yaptığınız zaman biraz FPS artar. Yok uğraşamam diyorsanız 240 Hz'de kalabilirsiniz. Monitör, bozulana kadar kullanılan bir ürün olduğu için en iyisini almayı daha doğru buluyorum. 240 Hz de günümüzde üzmez tabii. Minimum standartları karşılıyor.

Yok OC işlerine girmeyi sevmiyorum pek. Ben genelde her şeyi varsayılanda kullanmayı tercih ediyorum. O zaman monitör kalsın zaten öyle mükemmel bir oyuncu falan da değilim. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum hani bir e-Spor'a falan kasma gibi bir derdim yok. Birkaç gündür de monitörlerle ilgili de araştırma yaptım kimisi 240 Hz ile 360 Hz arasında fark var diyor, kimisi yok diyor. Bazı e-Sporcular halen daha 240 Hz kullanıyor falan diyorlar. Herhalde en ortası 240 Hz monitör alıp geçmek gibi gözüküyor. İleride nasip olursa ekran kartını upgrade edip yanına da OLED bir monitör çekmek var hayalimde. Bu 240 Hz'liği de yan monitör yaparım. Zaten şu an kullandığım 144 Hz'yi babama vereceğim.

Yok OC işlerine girmeyi sevmiyorum pek. Ben genelde her şeyi varsayılanda kullanmayı tercih ediyorum. O zaman monitör kalsın zaten öyle mükemmel bir oyuncu falan da değilim. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum hani bir e-Spor'a falan kasma gibi bir derdim yok. Birkaç gündür de monitörlerle ilgili de araştırma yaptım kimisi 240 Hz ile 360 Hz arasında fark var diyor, kimisi yok diyor. Bazı e-Sporcular halen daha 240 Hz kullanıyor falan diyorlar. Herhalde en ortası 240 Hz monitör alıp geçmek gibi gözüküyor. İleride nasip olursa ekran kartını upgrade edip yanına da OLED bir monitör çekmek var hayalimde. Bu 240 Hz'liği de yan monitör yaparım. Zaten şu an kullandığım 144 Hz'yi babama vereceğim.

Arada fark oluyor ama ben önerirken kişinin sistemine bakıyorum daha çok. Şu an 4070 falan kullanıyor olsaydınız bunları konuşuyor olmazdık muhtemelen. "Hangi 300 Hz modeli almalıyım?" diye soruyor olurdunuz. Ben de şunu alın veya almayın diyor olurdum.