Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Froxy 2

Başarılı
Merhaba, ASUS TUF Gaming VG27AQL1A monitörünü bugün aldım. Eve geldim, taktım, masaüstünde takılırken hiçbir sorun yok; ta ki iş oyun oynamaya gelince Valorant'ta genellikle yükleme ekranında birkaç kere git gel yapıyor ama aşırı hızlı pır pır yapar gibi.

Aynı durum LoL'de de var ama Hz 165 yapabildiğim oyunlarda genellikle olmuyor. Forza 5 falan oynadım, sorun yaşamadım. Bir de monitörde hafif cızırtı sesi var; onunla onun alakası var mı bilmiyorum ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle sorun monitör arızası değil. Adaptive Sync veya DisplayPort bağlantısından kaynaklanan kısa süreli görüntü senkronizasyonudur. Adaptive Sync'yi kapatıp test et, farklı bir DisplayPort kablosu dene sorun devam ederse garantiye gönder.
Cızırtı dediğiniz şey, "coil whine" olarak bilinen bir gürültü olabilir; ancak kesin kanıya varmak için sesi duymak gerekir. Ses kaydı atarsanız daha iyi olur teşhis için.

Git gel durumunun da normal olduğunu düşünüyorum. Monitörün ön ayar, çözünürlük ve yenileme hızı gibi ayarlarını değiştirirken bu şekilde davranması olağandır.

Büyük ihtimalle sorun monitör arızası değil. Adaptive Sync veya DisplayPort bağlantısından kaynaklanan kısa süreli görüntü senkronizasyonudur. Adaptive Sync'yi kapatıp test et, farklı bir DisplayPort kablosu dene sorun devam ederse garantiye gönder.

Çözüm