Monitörü hem monitörden hem yazılımdan FreeSync kapalı kullanıyordum. Bugün lazım olduğu için açtım. Oyunda sorun yokken masaüstünde ekran titremesi yapmaya başladı. Overclock aktif edip 260Hz yaptım. Masaüstündeki titreme gitti ama bir süre sonra monitör oyunda titreme yaptı.

Bir problem daha var. FreeSync açıksa oyunda akıcıyken masaüstünde ekran kasıyor ve mouse yavaş ilerliyor. Çözümü nedir bilen var mı?

260 Hz'e OC etmedigin haliyle (240 Hz) sorun oluyor mu? Ben OC ile yenileme hizi artirma islemini dogru bulmuyorum acikcasi. Kullaniciya birakilan bir ayarin stabil olacagini dusunmuyorum. Monitoru 260 Hz olarak pazarliyorsan, benim menuye girip bu ozelligi acmam yerine fabrika cikisli 260 Hz stabil calisacagi sekilde ayarlaman ya da direkt 260 Hz panel kullanman gerek. Arayuze konulan ayar ile 260 Hz'e ulasmak sacma, her monitorun OC'a karsi verdigi tepki ayni degil ki. Kimisinde tutar, kimisinde scanline vs. cart curt sorun olur.

240 Hz'e dusurdugunde yasadigin sorunlar ortadan kalkiyorsa 260 Hz OC modu stabil degildir elindeki monitorde.

260 Hz'e OC etmedigin haliyle (240 Hz) sorun oluyor mu? Ben OC ile yenileme hizi artirma islemini dogru bulmuyorum acikcasi. Kullaniciya birakilan bir ayarin stabil olacagini dusunmuyorum. Monitoru 260 Hz olarak pazarliyorsan, benim menuye girip bu ozelligi acmam yerine fabrika cikisli 260 Hz stabil calisacagi sekilde ayarlaman ya da direkt 260 Hz panel kullanman gerek. Arayuze konulan ayar ile 260 Hz'e ulasmak sacma, her monitorun OC'a karsi verdigi tepki ayni degil ki. Kimisinde tutar, kimisinde scanline vs. cart curt sorun olur.

240 Hz'e dusurdugunde yasadigin sorunlar ortadan kalkiyorsa 260 Hz OC modu stabil degildir elindeki monitorde.
OC yok/240 Hz: Masaüstü titriyor, oyun iyi, masaüstünde mouse kasıyor.

OC var/260 Hz: Masaüstü normal, oyunda titreme yoktu fakat oldu, masaüstünde mouse kasıyor.

OC’siz normal 240 Hz kullanıyordum. Freesync’ı ilk kez açtım ve masaüstünde yoğun titreme fark ettim. Ben de denemek için 144 Hz’e düşürdüm. Düşürünce titreme geçti. 240 Hz’e çekince yine titreme başladı.

Sorunu çözer diye OC açıp 260 Hz’i denedim ve masaüstündeki titreme problemi tamamen gitti. Oyunda zaten sorun yoktu ama otuz dakika içinde oyunda da titreme olmaya başladı. OC’siz 240 Hz’de sadece masaüstü titriyordu, oyunda uzun test etmedim.

İki durumda da sorun var kısacası. 240’da direkt masaüstü ve tarayıcı titrediği için daha kötü hatta. İkinci sorunum da oyun akıcı ama masaüstünde mouse kasıyor (titreme sorunundan bağımsız).

@BerkayZ87 Sizce iade talep etmeli miyim? Aynı sisteme bağlı diğer monitörde hiç sorun yok. Freesync sorunları net şekilde mevcut. 14 gün henüz dolmuş değil.

Variable OD ayarını yükseltince düzeldi.

Son düzenleme: