ASUS TUF RTX 5080 vs MSI RTX 5080 Gaming Trio OC

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan casper04
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 153
Valla hocam bu AMD işini çözemedim. Kimisi sorunsuz diyor, sorun yaşamadım diyor sizde de böyle olmuş.. Üzücü..
Genel olarak sorunsuz ama o iki oyun hoş olmadı. Artık alıp sonra oynarım demek yerine alıyorum, indiriyorum, 20-30 dk deniyorum, sorun yoksa iade etmiyorum, siliyorum.

Genel olarak sorunsuz ama o iki oyun hoş olmadı artık alıp sonra oynarım demek yerine alıyorum indiriyorum 20-30 dk deniyorum sorun yoksa iade etmiyorum siliyorum.

Spider-Man Remastered'da da vardı sorun ama onu BIOS'tan SMT kapatarak tamamen çözdüm. Garip şeyler çıkabiliyor bazen.

Genel olarak sorunsuz ama o iki oyun hoş olmadı artık alıp sonra oynarım demek yerine alıyorum indiriyorum 20-30 dk deniyorum sorun yoksa iade etmiyorum siliyorum.

Bu sorun da AMD'den olabilir de olmayabilir de; oyun AMD için kötü optimize muhtemelen.

Doğrudur da yapacak bir şey yok, dediğim gibi ben ikinci elde de rahat satacağım bir ürün almalıyım ki 6080 ya da 6080 Super'e geçeyim, satıp rahatça. 5 sene garanti benim için çok önemli; hem satarken hem kullanırken. Hepsiburada'dan peşin fiyatına taksitle alacağım, hepsiburada kartım var o yüzden o dediğiniz kart da hepsiburada'da 90000 TL. 4000 TL 5 senelik garanti için değer yani ekstra 3 senelik garanti için.

Son düzenleme:
Diğer kullandığınız parçalar Anakart/Kasa vb ona göre tercih yapabilirsiniz aslında. Sadece görüntüyü ve parçaların aynı marka olmasını önemsiyorum seçerken. Sonuç olarak bütün kartlar aynı FPS değerlerini verecek yaklaşık olarak. 6 tane 5080 kullandım veya başka arkadaşlarımda deneyimledim. Onlardan görüş aldım. Galax-MSI Trio-ROG astral-Gigabyte gaming OC-Suprim SoC ve TUF.
Kendim ROG astral kullanıyorum.

Bana sorarsan bu kullandığım ve gördüğüm 6 ekran kartında sıralamam sessizlik görünüş ve soğutma performansı olarak şu şekilde olur:
Suprim SoC-ROG astral-gaming OC-TUF-MSI Trio-Galax sıralaması yapabilirim. Galax son sırada olduğuna bakma çok sessiz ve ince bir modeldi. Ben biraz kas yapısını ve büyüklüğünü sevdiğimden ekran kartımı ROG astral olarak seçtim.

Siz bilirsiniz hocam. Sizi ikna etmek gibi bir derdim yok. Uzun yılların tecrübesini paylaşıyorum. 32 yaşındayım. Bir ara bende en ucuz 4070 modeli olan Palit Dual 4070 vardı. Satışa koydum 6. gün satıldı mesela. Palit, Zotac, Inno3D, Galax vs. bunlar da satılıyor. Hepsinin fiyatı ayrı.

Siz şuan itibariyle 20.000 TL fazla vereceksiniz. Yanlış anlamayın zaten para sizin için çok dert değilse ve bu kartlara takıksanız ROG Astral ya da Suprim SOC alıp geçebilirsiniz. Mevcut bellek krizi ile de 6000 serisi planı da yapmamanızı öneririm.

6000 serisinde Ray tracing tarafında büyük gelişme olur. VRAM tarafında çok bir şey beklemeyin derim.

Anladım, sistemim şöyle olacak. Garantisinin 5 sene olması alırken de, kullanırken de, satarkende işime yarar.

MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX Anakart
Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı
Phantom Spirit İşlemci Soğutucu
Aerocool D502A ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
Thermalright TL-C12B-S V3 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X4
Thermalright Fan-And Argb Hub X8 4 Pinli Rgb Fan Çoklayıcı
MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 x 2160 (UHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS FREESYNC PREMIUM PRO PIVOT GAMING MONITOR
WD Black SN8100 1 Tb Nvme Gen5 M.2 SSD 14900MB Okuma / 11000MB Yazma
KIOXIA PCIe M2 2TB Exceria Pro G2 NVMe GEN5 14900/13400 MB/sn SSD (LVE10Z2T04G8)
9800X3D
Kingston KF560C30BBEAK2-64TR Beast Rgb 64GB (2X32GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Siyah RAM-KF560C30BBEAK2-64TR
Asus TUF-RTX5080-O16G-GAMING-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5080-16GB GDDR7-256bit--OC-2xHDMI-3xDP-RGB-DLSS4 EKRAN KARTI

Doğrudur, siz de kendi tecrübelerinizi aktarıyorsunuz. 6000 serisi çıkana kadar bu kartların fiyatı da yerinde kalmaz yükselir zaten ha yükselmese de dediğim gibi çok önemli değil kullandığıma sayarım ben. ROG Astral yada Suprim SOC serisine de çıktığıma değmeyeceğini, o fiyatları vermenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Şuan ki düşüncem öyle ama gelişmeleri takip ediyoruz bakalım 6000 serisi için. RT-PT gelişmelerine göre de upgrade edebilirim. Şimdi tahmini konuşuyoruz ama edemesem de bir sonraki nesil ederim. Köklü değişiklikler bir sonraki nesil olsa da 5080 rahat götürür zaten. Teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun öncelikle. Parça olarak gayet güzel seçimler bence. Monitörünüzde çok güzel. Bu sisteme açıkçası daha güzel bir kasa ve sıvı soğutucu yakışırdı ayrıca. Yine sadece görünüm açısından konuşucam. MSI X870e tomahawk anakarta TUF ekran kartı daha güzel olacaktır bence.

Ayrıca ekranlı model isterseniz çok beğendiğim iki tane 5080 modeli önereceğim stok sorunu var mı bilmiyorum bunların. Aorus Master 5080 (Dikey takmayacaksanız öneririm. Dikey kullanımda sıvı/macun akma sorunları bildirilmiş) ve Colorful iGame Vulcan stoklarını takip edebilirsiniz.

Bunun dışında TUF 5080 gerçekten güzel bir ekran kartı.

Teşekkür ederim, çok sağolun. Kasaya çok önem vermedim daha doğrusu bu kadar yüksek bütçelere çıkacağımı düşünmemiştim ama ben akvaryum kasa çok sevmiyorum zaten onun için istediğim oldu diyebilirim. Sıvı soğutma da hiç kullanmadığım için çekindim en iyisi bildiğim yoldan gidip hava soğutma alayım dedim.

Yine de söylememde fayda var. Bende bildiğim bütçelerden yollardan çok çıktım. Yine sevdiğiniz şekilde ilerleyin ama teknolojiden çekinmeyin keza OLED monitörlere düşman gibi takılan biriydim ama OLED teknolojisi dışında başka hiç bir şeye bakamıyorum. Uzun lafın kısası yeni bir şeyler denemek katmak çok heyecanlı ve tatmin edici özellikle sıvı soğutucular çok garip bir hal aldı ekranlı modeller çok hoş. İsterseniz bilgisayarınıza yeni kasa herhangi bir şey zaten yine konu açarsınız. Bu sistemin güzel görünmesi de çok tatlı olurdu o açıdan yine de bütçeyi zorluyorsa bir noktalardan kırmak gerekiyorsa ileride değiştirilebilir şeyler bunlar. Hayırlı olsun tekrardan.

Teşekkür ederim, şimdi bir kullanalım bakalım hayırlısıyla ama ben çok önem veren birisi değilim böyle şeylere, görüntüye yani. Şuan 10 yıllık bilgisayarımı kullanıyorum. i5 6600 GTX980 4 GB ikilisini ve bu 10 senede sadece 256 GB Patriot Burst SSD ekledim bilgisayara, geri kalan herşey aynı. B150 Gaming M3 Anakart, 16 GB 2X8 GB 2133 MHZ Ram, 1 TB WD HDD böyle şuanki sistemim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…