25457 54

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
İleride sistem toplayacağım, ekran kartını RTX 5080 alacağım. Hangi modeli alınmalı ve bu karta maksimum kaç para verilmeli?

Vatan'da Zotac'larda indirim olabiliyor onları bekleyebilirsin. Solid Core ve Solid farkları var onlarda. Solid > Solid core.
Solid Core'lar UV yapılmaya aç. Power limit'e kafa atıp throtle yemeye meyilliler.

Akakçe'ye bakacaksak ;
OC versiyonları, normal versiyonlarına kıyasla daha iyi soğutma bloğuna sahip. En ucuz model olması ve Amazon olması cabası.
1784482974841.webp

Şunları da gördüm ancak fiyatlarından emin değilim. Kendini daha iyi kanıtlamış ürünlerden bi tık ucuzlar.
1784483258371.webp

Şu inanılmaz bir şey ancak herkese gitmez. Benzer fiyata MSI Gaming Trio var malum.
1784483281834.webp

RTX 5090'a çıkamam ama iyi bir model isterim dersen buyur ;
1784483416306.webp

Ucuz seçenek olarak PNY EPİX-X ARGB gördüm ancak ne kadar iyi bakmadım. Genelde düz PNY Triple fan incelemesi gördüm. Eğer blok farklı değilse listeye eklenebilir belki.

• ASUS TUF, Zotac'ın tepe modeli olan AMP Extreme'e göre soğutma yönünden daha başarılı.
  • ASUS Prime ise Zotac AMP Extreme'e göre bir tık daha kötü soğutma performansı sergiliyor.
  • Eğer aklından RTX 5080 Noctua Edition geçerse, soğutma yönünden en başarılı GPU o. Fakat astral para olmasına rağmen ASUS TUF ile birebir aynı PCB'yi kullanıyor. Demek istediğim, o kadar fiyat farkına rağmen PCB olarak TUF kullanılmış.
  • Bir de ASUS'larda çok fazla Coil Whine (bobin cızırtısı) geri bildirimi aldım. Tabii ki şans meselesi ama bilgilendirmek istedim.

5090 5080'ne göre minimum %40 daha performanslı bir kart oyun nezlinde 4k çözünürlükte..
@25457, Doğru ama "büyük güç, büyük sorumluluk getirir" in PC camiasındaki karşılığı 5090
  • Güç tüketimi desen var. Bu yüzden düzgün PSU seçmen gerekiyor - ki hazır sistemlerin durumu ortada :/
  • O kadar güç çektikten sonra ısınmaması imkansız. Bu yüzden Ventus, Windforce gibi çöplerden uzak durman ve düzgün modelleri seçmen lazım. TUF, Gaming Trio, macunu akmasaydı Gigabyte Gaming OC gibi.
  • Bu pek sorun değil ama boyutları çok iri. M-ATX anakartlarda kablo takmayı zorlaştırmasını geçtim, kasanın içini daraltabiliyor.
  • En beteri ise fiyatı... Şu an Akakçe'de satılan en ucuz RTX 5090, 220 bin ₺ civarında. İğhie....
Tavsiyem RTX 5080'de kal. Hazır sistem kovalıyorsan RTX 5070 Ti'da düşünebilirsin. RTX 5080 ile arasındaki fiyat farkı kadar performans farkı koymaz genelde. Daha ulaşılabilir segment olduğundan firmalar kampanyalı sistemleri o segmentlere çıkıyor.