Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 24 Ocak 2024
Vatan'da ZOTAC modeller iyi fiyat yakaliyor. Bence indirim tutturursan direkt al. 10 bin lira asagisina geliyor.
Telefonunu Çıkra 54
Üstün
- Makaleler
- 10
Vatan'da Zotac'larda indirim olabiliyor onları bekleyebilirsin. Solid Core ve Solid farkları var onlarda. Solid > Solid core.
Solid Core'lar UV yapılmaya aç. Power limit'e kafa atıp throtle yemeye meyilliler.
Akakçe'ye bakacaksak ;
OC versiyonları, normal versiyonlarına kıyasla daha iyi soğutma bloğuna sahip. En ucuz model olması ve Amazon olması cabası.
Şunları da gördüm ancak fiyatlarından emin değilim. Kendini daha iyi kanıtlamış ürünlerden bi tık ucuzlar.
Şu inanılmaz bir şey ancak herkese gitmez. Benzer fiyata MSI Gaming Trio var malum.
RTX 5090'a çıkamam ama iyi bir model isterim dersen buyur ;
Ucuz seçenek olarak PNY EPİX-X ARGB gördüm ancak ne kadar iyi bakmadım. Genelde düz PNY Triple fan incelemesi gördüm. Eğer blok farklı değilse listeye eklenebilir belki.
Solid Core'lar UV yapılmaya aç. Power limit'e kafa atıp throtle yemeye meyilliler.
Akakçe'ye bakacaksak ;
OC versiyonları, normal versiyonlarına kıyasla daha iyi soğutma bloğuna sahip. En ucuz model olması ve Amazon olması cabası.
Şunları da gördüm ancak fiyatlarından emin değilim. Kendini daha iyi kanıtlamış ürünlerden bi tık ucuzlar.
Şu inanılmaz bir şey ancak herkese gitmez. Benzer fiyata MSI Gaming Trio var malum.
RTX 5090'a çıkamam ama iyi bir model isterim dersen buyur ;
Ucuz seçenek olarak PNY EPİX-X ARGB gördüm ancak ne kadar iyi bakmadım. Genelde düz PNY Triple fan incelemesi gördüm. Eğer blok farklı değilse listeye eklenebilir belki.
Zotac güzel markadır ama soğutma konusunda biraz üzebilir bilginiz olsun.İleride sistem toplayacağım, ekran kartını RTX 5080 alacağım. Hangi modeli alınmalı ve bu karta maksimum kaç para verilmeli?
25457 54
Başarılı
BordoBereli 4
Becerikli
İleride sistem toplayacağım, ekran kartını RTX 5080 alacağım. Hangi modeli alınmalı ve bu karta maksimum kaç para verilmeli?
Vatan da Zotac modeli görmüştüm indirimdeydi hala indirimdemi bilmiyorum.
Bu modeller nasıl? Teşekkürler.
Bu modeller nasıl? Teşekkürler.
- ASUS TUF, Zotac'ın tepe modeli olan AMP Extreme'e göre soğutma yönünden daha başarılı.
- ASUS Prime ise Zotac AMP Extreme'e göre bir tık daha kötü soğutma performansı sergiliyor.
- Eğer aklından RTX 5080 Noctua Edition geçerse, soğutma yönünden en başarılı GPU o. Fakat astral para olmasına rağmen ASUS TUF ile birebir aynı PCB'yi kullanıyor. Demek istediğim, o kadar fiyat farkına rağmen PCB olarak TUF kullanılmış.
- Bir de ASUS'larda çok fazla Coil Whine (bobin cızırtısı) geri bildirimi aldım. Tabii ki şans meselesi ama bilgilendirmek istedim.
25457 54
Başarılı
@Telefonunu Çıkra hocam bu arada RTX 5090 ile aralarında ne kadar fiyat ve performans farkı var, hazır sistem olunca daha uyguna geliyor sanırsam.
5090 5080'ne göre minimum %40 daha performanslı bir kart oyun nezlinde 4k çözünürlükte..@Telefonunu Çıkra hocam bu arada RTX 5090 ile aralarında ne kadar fiyat ve performans farkı var, hazır sistem olunca daha uyguna geliyor sanırsam.
Telefonunu Çıkra 54
Üstün
- Makaleler
- 10
@25457, Doğru ama "büyük güç, büyük sorumluluk getirir" in PC camiasındaki karşılığı 50905090 5080'ne göre minimum %40 daha performanslı bir kart oyun nezlinde 4k çözünürlükte..
- Güç tüketimi desen var. Bu yüzden düzgün PSU seçmen gerekiyor - ki hazır sistemlerin durumu ortada :/
- O kadar güç çektikten sonra ısınmaması imkansız. Bu yüzden Ventus, Windforce gibi çöplerden uzak durman ve düzgün modelleri seçmen lazım. TUF, Gaming Trio, macunu akmasaydı Gigabyte Gaming OC gibi.
- Bu pek sorun değil ama boyutları çok iri. M-ATX anakartlarda kablo takmayı zorlaştırmasını geçtim, kasanın içini daraltabiliyor.
- En beteri ise fiyatı... Şu an Akakçe'de satılan en ucuz RTX 5090, 220 bin ₺ civarında. İğhie....