kaankutan

Başarılı
Makaleler
1
Şubat 2024 yılında satın almış olduğum ASUS monitörde yatay çizgi oluştu. Kablo veya cihazla alakalı bir problem değil, sinyal yok ekranında da çıkıyor. Sanırım panelle alakalı bir problem. Arıza kaydı oluşturdum kargoya vereceğim. ASUS'un garanti süreci ile alakalı tecrübeleri olan var mı? Garanti kapsamında panel değişimi yaparlar mı?

1.webp

Şubat 2024 yılında satın almış olduğum ASUS monitörde yatay çizgi oluştu. Kablo veya cihazla alakalı bir problem değil, sinyal yok ekranında da çıkıyor. Sanırım panelle alakalı bir problem. Arıza kaydı oluşturdum kargoya vereceğim. ASUS'un garanti süreci ile alakalı tecrübeleri olan var mı? Garanti kapsamında panel değişimi yaparlar mı?

Eki Görüntüle 148128

VP249QGR ile bu ürün tamamen ayni. Ben dahil bircok kiside bu problem basladi. Sanirim kronik bir sıkıntı.

Benimki o kadar belirgin degil. Bir de ASUS'un garanti servisi rezalet olmasindan dolayi yollamaya guvenemedim. Ayrica ayni monitorle degisim yaparlarsa bu hata yeniden olacak. Ondan dolayi 5-6 ay daha duracagim.

Orijinal kutusunu bulamadım. Kalın bir beze sarıp bu şekilde paketledim.
Göndereceğim bakalım.

1.webp 2.webp 3.webp

Güncelleme​

Panel değiştirilmiş. Teslim edildikten sonra hemen işlemi birkaç gün içinde tamamlayıp kargoya verdiler.

Gönderirken farklı bir kutuya koyup göndermişler.

Kişisel olarak süreçten memnun kaldım.

Son düzenleme:
Orijinal kutusunu bulamadım. Kalın bir beze sarıp bu şekilde paketledim.
Göndereceğim bakalım.

Eki Görüntüle 148294Eki Görüntüle 148295Eki Görüntüle 148297

Güncelleme​

Panel değiştirilmiş. Teslim edildikten sonra hemen işlemi birkaç gün içinde tamamlayıp kargoya verdiler.

Gönderirken farklı bir kutuya koyup göndermişler.

Kişisel olarak süreçten memnun kaldım.
Kral 3 ay geçmiş ama tam da senin yaşadığın sorun bende de başladı. Benim monitörün de altında ölü pikseller belirdi, yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyor.

Ben monitörü iki sene önce Amazon'dan almıştım. Seri numarasını girip ASUS'un sitesinden kontrol ettim, garantisi hala devam ediyormuş. Hemen bir arıza formu doldurdum, panel değişimi yapılacak dediler. Kargo gelip evden alacakmış ürünü.

Sorum şu; Fatura sordular mı bu süreçte sana? Çünkü faturayı sağlayamayacağım gibi görünüyor.