Asus TUF VG279Q1A monitörümün ses aygıtı silindi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 121
  • Etiketler Etiketler
    ses
Ekran kartı driverı düzgün yüklenmemiş olabilir silip tekrar yükle.

HDMI kablosunu çekip, gene taktınız mı?

Evet, olmadı.

Ekran kartı driverı düzgün yüklenmemiş olabilir silip tekrar yükle.

Deniyorum şimdi.

Merhaba arkadaşlar @S4N0 adlı arkadaşın tavsiyesini denerken başıma gelmeyen kalmadı
Şimdi önce ben PC yavaşladığı için format attım PC'ye. Her şey burada başladı. AMD Cleanup Utility indirdim ve tıkladım,
Sabah 9 da açtım uygulamayı, PC yeniden başlatıldı ama benim bilgisayarda da bir huy var, eğer tamamen kapanmadıysa siyah ekran veriyor. Yani monitöre görüntü gelmiyor.
O yüzden tamamen kapatıp açmam lazımdı, ben de öyle yaptım.
Tamamen kapadım PC'yi 1 kez basarak, (zorlama olmadan) sonra tekrar açtım vee karşıma gelen ekran: "bilgisayarınızın pin kodu güvenlik uygulamasındaki bir değişiklikten dolayı kullanılamaz hale geldi, bilgisayarı kapatıp açıp yeniden deneyin" tarzı bir uyarı. Ne bir pin kodu değiştir seçeneği, ne bir CMD açma yolu. PC bir anda çöp oldu diyebilirim. Sonra F8 ile güvenli moda girmeyi denedim, açılmadı F4 denedim F12 denedim 2 saatimi buna verdim, sonra Microsoft teknik desteği aradım. Koymuşlar oraya bir robot ne dersem "dediğinizi anlayamadım" diyor müşteri temsilcileri yok robotla çözmek zorundasın, neyse bir yarım saat derdimi anlatmayı denedim. En sonunda öyle böyle anlaştım ben robotla dedi ki bana "AA çok üzüldüm git sitede ticket aç" ulan ticket açmasını ben debilirim çözüm anlatsana?
Neyse en son kafa derimi yüzecek hale geldim ChatGPT'ye yazdım, orada biraz sakinledim sonra ChatGPT dedi ki "BIOS ayarlarını sıfırla" ulan bu mantıklı geldi bana, BIOS ayarlarını sıfırlarsam tekniken pin de gider falan filan deyip sıfırladım, daha kötü oldu PC hiç açılmamaya, açılır açılmaz BIOS'a atmaya başladı. En son saat 4'te internet kafeleri aramaya başladım, format USB'si için. İnternet kafedeki abla dedi ki "onu bilgisayarcılar yapar" neyse abla sağ olsun bir tane bilgisayarcıya format diskini yazdırdım, sonra spora gittim. 7 gibi eve geldim ve diski taktım, okumadı. Bu sefer SSD de kayboldu daha da kötü oldu.
PC'yi kapa aç yaptım bu sefer USB'yi Allah'a sükür okudu ve beni sıfırlama ekranına attı. Tam sıfırlayacağım bu sefer de windowsda "Windows 0 sürücüsünün 2 bölümüne yüklenemiyor" diye bir sorunla karşılaştım. Sonra o sorunu da YouTube'dan bir abi sayesinde buldum, (CMD'yi açıp diski seçip clean yazmanız gerekiyormuş) sonra sorun devam etti, videoda adamda ileri tuşu açıldı, bende hala aynı uyarı. Neyse yenile tuşuna basmak aklıma geldi, bastım ve ileri tuşu açıldı. Ondan sonra PC'yi şükür açabildim, fakat arayüz o kadar eski duruyor ki. Meğerse adam bana 2023'ten kalma Windows vermiş. Ondan sonra ben de düşündüm ki "ulan USB'siz format atarsam teknik olarak en güncel Windows sürümü yüklenir üstelik güncel olur" sonra bir 3 saat kadar %60 da takılı kalınca ChatGPT'ye sordum, o da bana "öyle bir şeye gerek yok ki direkt Windows'u güncelleştir oluyor sen niye uğraştın ki" falan dedi. Şimdi bilgisayarı açtım kapadım ve gerçekten dediği gibi. Bütün günüm 1 sürücü yüzünden çöpe gitti yani. Bir de 250 lira aldı bir format USB'sine yüzsüz herif...

Özet: Formattan sonra PC başlatılırken artık Microsoft hesabı ve pin zorunlu. Fakat ekledikten sonra bilgisayarı açar açmaz kaldırın. Ben Microsoft kadar rezil bir firma görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sayemde bilgisayarcılığa bir adım yaklaştın desene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…