tfeelingood

Uzman
ASUS TUF VG27AQ 27" IPS 2K monitörde G-Sync açıkken sadece oyunlarda ekranda titremeler oluyor. G-Sync kapalıyken sorun yok. Sanki parlaklık artıp azalıyormuş gibi. Çözüm için birkaç araştırma yaptım, çözebilenler olmuş ama çok karışık geldi. Bu sorunu çözmenin kolay bir yolu var mı? Çünkü G-Sync açıkken oyunlar daha akıcı geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuduğum bütün forumlarda donanımsal değil de yazılımsal bir sorun olduğu söyleniyor. Garantisi bitti ama bazı monitörlerde bu sorun kronikmiş, birçok monitörde bu sorun var mış sanırsam.

Birçok monitörde vardır. Bende Samsung G5 VA panel var. Açınca Blender da titremeler oluyor. O yüzden kapalı kullanıyorum.

ASUS TUF VG27AQ 27" IPS 2K monitörde G-Sync açıkken sadece oyunlarda ekranda titremeler oluyor. G-Sync kapalıyken sorun yok. Sanki parlaklık artıp azalıyormuş gibi. Çözüm için birkaç araştırma yaptım, çözebilenler olmuş ama çok karışık geldi. Bu sorunu çözmenin kolay bir yolu var mı? Çünkü G-Sync açıkken oyunlar daha akıcı geliyor.
Sorun G-Sync olduğuna emin misin? Monitör ayarlarının her sekmesini bir resime ekleyip paylaşabilir misin? Auto-Contrast & Dynamic Dimming & Auto Brigtness gibi bir parlaklık ayarı açıksa kapatmana yardımcı olabiliriz.

Sorun G-Sync olduğuna emin misin? Monitör ayarlarının her sekmesini bir resime ekleyip paylaşabilir misin? Auto-Contrast & Dynamic Dimming & Auto Brigtness gibi bir parlaklık ayarı açıksa kapatmana yardımcı olabiliriz.
Kesinlikle sorun g-sync. Kapatınca öyle bir sorun yaşamıyorum. Monitör ayarlarında sadece Adaptive-Sync seçeği aktif onun dışında extra hiç bir özellik aktif değil.

@tfeelingood, NVIDIA Denetim Masası G-SYNC ayarları nasıl? Monitörün ayarlarında adaptive contrast veya adaptif brightning tarzı bir ayar varsa onu kapat.
Görselde gösterdim. Monitör ayarlarında sadece Adaptive-Sync seçeği aktif onun dışında extra hiç bir özellik aktif değil.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 96
Kesinlikle sorun g-sync. Kapatınca öyle bir sorun yaşamıyorum. Monitör ayarlarında sadece Adaptive-Sync seçeği aktif onun dışında extra hiç bir özellik aktif değil.

Görselde gösterdim. Monitör ayarlarında sadece Adaptive-Sync seçeği aktif onun dışında extra hiç bir özellik aktif değil.
Tam ekran modunda aynı sorunu yaşıyor musun? FPS sabitlemek durumu iyileştiriyor mu?

İki seçenekte de sorun var. Fps sabitlemedim hiç. Bir kaç forumda sanırım bu şekilde sorun çözülüyordu, monitörün tazeleme hızına göre mi sabitlemem gerekiyor?
FPS sabitlersen refresh rate sabit kalacağı için sorun yaşamazsın gibi gözüküyor. Ayrıca HDR açıp öyle de bir dene.

Okuduğum bütün forumlarda donanımsal değilde yazılımsal bir sorun olduğu söyleniyor. Garantisi bitti ama bazı monitörlerde bu sorun kronikmiş, bir çok monitörde bu sorun var mış sanırsam.
Bazı monitörlerde bu sorun kronikse nasıl donanımsal değil de yazılımsal sorun oluyor?