Merhaba,
Bugün başlıkta yazdığım monitörü satın alıp kurdum, kendi renk profilini atadım. OverDrive düşükte, Racing Mode açık, G-SYNC açık, ELMB kapalı, HDR kapalı. Oyunlarda denk gelmedim fakat özellikle düşük çözünürlük veya kaliteye sahip duvar kâğıdı ve web sitelerinde bu tarz dalgalanma meydana geliyor.
Bunun sebebi nedir?
Eki Görüntüle 182424
Monitörde yaşadığın renk dalgalanmasının birkaç olası sebebi olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu gidermeyi deneyebilirsin:
1.
Kabloları Kontrol Et:
- Monitör ve bilgisayarı bağlayan kablonun sağlam olduğundan emin ol. Kabloda bir hasar olup olmadığını kontrol et.
- Eğer mevcut kablo DisplayPort ise, HDMI ile deneme yapabilirsin; veya tam tersi.
2.
Ekran Yenileme Hızını Kontrol Et:
- Ekran ayarlarından yenileme hızının 165Hz olarak ayarlandığından emin ol. Düşük bir yenileme hızı, dalgalanma yapabilir.
3.
Renk Profillerini Gözden Geçir:
- Kullanmakta olduğun renk profilinin doğru olup olmadığını kontrol et. Varsayılan veya farklı bir renk profili denemek faydalı olabilir.
4.
G-SYNC Ayarını Kontrol Et:
- G-SYNC özelliklerinin düzgün çalıştığından emin ol. G-SYNC'i kapatıp durumu test edebilirsin.
5.
OverDrive Ayarını Değiştir:
- OverDrive ayarını "Orta" veya "Yüksek" seviyeye getirerek deneme yapabilirsin. Düşük ayar bazen görüntü dalgalanmasına neden olabilir.
6.
Monitör Firmware Güncellemesi:
- Monitörün firmware’inin güncel olup olmadığını kontrol et. ASUS’un resmi web sitesinden güncelleme olup olmadığını inceleyebilirsin.
7.
Farklı Çözünürlük ve Kırpma Testi:
- Monitörün çözünürlüğünü değiştirecek bir test yapabilir ve benzer bir dalgalanma olup olmadığını gözlemleyebilirsin.
8.
Diğer Donanım Bileşenlerini Kontrol Et:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, başka bir grafik kartı veya bilgisayar ile deneme yaparak sorunun bilgisayardan mı yoksa monitörden mi kaynaklandığını belirleyebilirsin.
Bu adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsin. Eğer hala sorun devam ederse, monitör için teknik destek almayı düşünebilirsin.