SiberSasi

Becerikli
Selam, yarın arkadaşımdan ASUS Vento A9 kasa alarak sistemi toplamaya başlıyorum. Ekran kartı olarak 80.000 TL bütçeyle güncel bir model seçeceğim. Kasanın iç hacmi ve hava akışı üst seviye kartlar için yeterli olur mu? Yarın almadan önce dikkat etmem gereken bir durum var mı? Son kontrolleri yapabilir miyiz? Teşekkürler. Çünkü onun durumuna göre seçmeye gitmeden önce sizlere sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi sıfırdan mı topluyorsun? Diğer donanım bileşenleri mevcut mu? Elinde hiçbir şey yoksa; önce işlemciye karar verin, işlemci + anakart + RAM uyumluğuna öncelik verin, kasaya bu parçalardan sonra bakılır.

Sistemi sıfırdan mı topluyorsun? Diğer donanım bileşenleri mevcut mu? Elinde hiçbir şey yoksa; önce işlemciye karar verin, işlemci + anakart + RAM uyumluğuna öncelik verin, kasaya bu parçalardan sonra bakılır.
Hayır toplamıyorum alıyorum hocam. Peki hocam size bir şey soracağım, Windows 10'un LTSC sürümlerini kursam çalıştırır mı? Çünkü orijinalde ya Windows XP ya da Windows 7 ile geliyordu. Hatta sistem bilgileri veriyorum hocam:

Anakart: ASUS M4A78-VM
İşlemci: AMD Phenom II X2/X3/X4 gibi seriler.
PSU: Frisby ATX350W.
RAM: Toplam 2 GB kapasiteli, DDR2 800 MHz hızında bellekler kullanmakta.
Depolama: HDD, tahmin olarak 500 GB ila 180 GB arası kullanılıyordu.

Yani yeter mi bana hocam?

Kasa DDR2 eski sistem için uygun, 2000'li yılların meşhur kasası, fiyatı çok cazipse anlınır, uçuk ücretler ödemeyin. Windows için yeni konu açarsanız daha iyi olur.

Kasa DDR2 eski sistem için uygun, 2000'li yılların meşhur kasası, fiyatı çok cazipse anlınır, uçuk ücretler ödemeyin. Windows için yeni konu açarsanız daha iyi olur.
Neden ki hocam? Yani zaten pek ağırlıklı oyun oynayan insan da değilim. Ben zaten Windows 10'un LTSC sürümü (2030'a kadar destekleyen) sürümünü indireceğim, o uzun süre tutar beni. Çok sağ ol hocam kararımı doğru verdiğiniz için :)