Makaleler
5
Selam,

ASUS TUF Gaming VG249Q1A monitörümün paneli bozuk. Sorun yavaş yavaş ilerledi, ilk başlarda sadece alt kısımda renkli çizgiler vardı. Ancak şu anda Windows 11'de görev çubuğunu bile göremiyorum, panelin alt kısmı tamamen garip garip çizgilerle ve dokularla kaplı. Bunun dışında 1.5 aydır süregelen bir flickering problemi var. Önceden 5-6 saat aralıksız açık kaldığında oluşurdu, artık monitörü açtıktan 10 dakika sonra bile bu flickering sorunu ortaya çıkıyor. Şimdi diyeceksiniz ki "Senin amacın ne, niye bu panel bu kadar rezalet hâle gelene kadar bekledin?" Evet gayet haklı bir soru. :) Bunun sebebi aslında monitörümün garantisinin bittiğini sanmamdı. Ben bu monitörün 2 sene garantisi var sanıyordum, bu sebeple garanti bittiği için, 2 tane F/P 1080P monitör parası kadar tamir ücreti isteyecekleri için uğraşmamıştım.

Ancak geçenlerde şans eseri TUF Gaming serisindeki monitörlerin birçoğunun 3 yıl garantili olduğunu öğrendim. Destek ekibiyle iletişime geçtim, sorunumu belirttim, onarım talebini oluşturdum. Dün onarım talebim onaylanmış, ancak bir sorun var. Herhangi bir kargo şirketi kapıma gelip almıyormuş monitörü. Benim kargolamasını düzgünce yapıp anlaşmalı kargo şirketinin şubesine teslim etmem gerekiyormuş. Önümüzdeki 2 gün içerisinde, yani Pazartesi ve Salı günü teslim edemem.

Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi? "Neden hemen monitörü bize ulaştırmadınız?" gibi bir durumla karşı karşıya kalır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör: