fortunee 115

Üstün
Yapay zekâ ile birkaç renk ayarı denedim ama bazısı ya çok soluk oluyor bazısı çok parlak. Ne kadar TN panel de olsa bazı ayarlar tatmin etmişti. Kullanan varsa nasıl kullanıyor veya doğru, canlı renk ayarı bulabileceğim site var mı?

Kimileri var, NVIDIA denetim masası üzerinden Digital Vibrance ayarını %100 yap diyor. Bana göre leş gibi sonuç çıkıyor. Neden? Çünkü zaten çoğu kişinin, özellikle TN panel üzerinde bunu kullanana göre benim renklerim default iyi olan IPS panelde cırtlaklaşıyor, göz yoruyor, dolayısıyla beynim yoruluyor. Şimdi tam olarak istediğin renk ayarı ise o zaman kendi tercihini yap. Bunun için hazır modlar var. Bunları beğenmediysen, artık neyi eksik buluyorsan kendi gözünle ona göre detaylı ayarı yap renk sayfası içinde. Ha yok, "ben performans istiyordum aslında" diyorsan, bu tepkime süresini ilgilendirir. Bu yüzden ASUS monitörlerde %99 performans konusunda renk ayarı Racing, yani yarış moduna çekin diyor; tüm sentetik testlerin sonucu bu yöndedir. :)

Canım önerini yap diyorsunda burada sen ben değilsin ki, ya da herhangi bir kişinin algısı ile senin algın bir olmayabilir. Kimileri var NVIDIA Denetim Masası üzerinden Digital Vibrance ayarını %100 yap diyor. Bana göre leş gibi sonuç çıkıyor. Neden çünkü zaten çoğu kişinin özellikle TN panel üzerinde bunu kullanana göre benim renkleri default iyi olan IPS panelde cırtlaklaşıyor, göz yoruyor, dolasıyla beynim yoruluyor. Şimdi tam olarak istediğin renk ayarı ise o zaman kendi tercihini yap. Bunun için hazır modlar var. Bunları beğenmediysen, artık neyi eksik buluyorsan kendi gözünle ona göre detaylı ayarı yap renk sayfası içinde, ha yok "ben performans istiyordum aslında" diyorsan bu tepkime süresini ilgilendirir, bu yüzden ASUS monitörlerde %99 performans konusunda renk ayarı Racing, yani yarış moduna çekin diyor, tüm sentetik testlerin sonucu bu yöndedir :)

Hazır ayar bulamıyorum zaten sorun orada bulsam tek tek deneyeceğim, kendim ayarlayınca güzel olmuyor. Yz'nın verdiği ayarlar da eh işte tam istediğim gibi değil. IPS geçeceğim zaten TN'in solukluğu kötü.

Rting incelemesinde vardır hocam, hazır ayar.

ben bu monitörü adam edemem.

1789846512362.webp

Hazır ayar bulamıyorum zaten sorun orada bulsam tek tek deneyeceğim, kendim ayarlayınca güzel olmuyor. Yz'nın verdiği ayarlar da eh işte tam istediğim gibi değil. IPS geçeceğim zaten TN'in solukluğu kötü.
Şimdi model için kendi sitesinden rehber baktım evet hazır modlar yokmuş. Çok az seçeneği olan ayarlar varmış ama onlarda senin istediğin hazır renkler değil. Öyleyse ekran kartına ait arayüzden yapmayı dene. Mesela NVIDIA kullanıyorsan denetim masasına giriş yap ve "Masaüstü renk ayarlarını ayarla" gir. Burada da hazır renk ayarları yok ama Digital Vibrance ayarı hoşuna gidebilir.

Türkçe dil rehber :) Harbiden yokmuş ilk defa böyle bir şey gördüm. Öğrenmiş olduk.

Şimdi model için kendi sitesinden rehber baktım ever hazır modlar yokmuş. Çok az seçeneği olan ayarlar varmış ama onlarda senin istediğin hazır renkler değil. Öyleyse ekran kartına ait arayüzden yapmayı dene. Mesela NVIDIA kullanıyorsan Denetim Masası'na giriş yap ve "Masaüstü renk ayarlarını ayarla" gir. Burada da hazır renk ayarları yok ama Digital Vibrance ayarı hoşuna gidebilir.

Aynen vibrance kullanıyorum zaten, bir de alışmışım CS de hep vibrance ile oynuyordum düşürünce çok soluk geliyor artık. Bulamadım doğru düzgün bir ayar bulursan at ama, denerim.

Aynen vibrance kullanıyorum zaten, bir de alışmışım CS de hep vibrance ile oynuyordum düşürünce çok soluk geliyor artık. Bulamadım doğru düzgün bir ayar bulursan at ama, denerim.
Valla sana şöyle söyleyeyim bu ayarı en net şekilde kendin ayarlayabilirsin. Mesela senin için öncelikli olarak en eksik olan nedir. Parlaklık mı, canlılık mı, doygunluk mu gibi. Yoksa hepsi şeklindeyse eğer sanırım bu model içinde farklı farklı ayarlama yapabiliyorsun, o zaman hepsini aynı seviyede tutarak arttırma yapabilirsin. Bakarsın belki bu şekilde yapınca örnek parlaklık fazla ya da eksik gözüne batar, o zaman o ayar için sadece duruma göre istediğin gibi ayarı verirsin. Yani kısacası bu tür konular hakkında kimse çıkıp özellikle detaylı renk ayarını "bu çok iyidir" diyemez. Derse bile "benim için" diye belirtir. Çünkü çok kişisel oluyor. Düşün yani ben hazır renk ayarları için bile kişisel tercihtir diye düşünüyorum :p

@Quarit, şöyle bir sorun var. Ben renk ayarlarından memnun değilim, değil aslında. Sadece canlılık yok. Ben Vibrance'i 100 bile yapsam. Karakterler-oyun A4 kağıdı gibi contrast basılmış sadece. Tamam TN panel olması normal belki ama oyundaki parlaklığı düşürdüğümde fark ettim daha canlıydı. Bu yüzden CS'de gammayı 2.8'e çekmiştim. Standart 2.2 öyle düşün. IPS şart oldu.

Yapay zekâ ile birkaç renk ayarı denedim ama bazısı ya çok soluk oluyor bazısı çok parlak. Ne kadar TN panel de olsa bazı ayarlar tatmin etmişti. Kullanan varsa nasıl kullanıyor veya doğru, canlı renk ayarı bulabileceğim site var mı?
Çok takıntılı iseniz Kolorimetre alıp kalibre etmeniz lazım.

Veya daha basit bir yöntem, fabrikasyon kabibrasyonlu Delta E 1 Veya 2 monitör almanız gerek.

Öyle RTINGS'ten falan olmaz. Her panel farklı.

Çok takıntılı iseniz Kolorimetre alıp kalibre etmeniz lazım.

Veya daha basit bir yöntem, fabrikasyon kabibrasyonlu Delta'e 1 Veya 2 monitör almanız gerek.

Öyle RTINGS'ten falan olmaz. Her panel farklı.

Şu anlık var mıdır tavsiyen, yapabileceğim bir şey. GPT-Gemini dışında en iyi hangisi böyle ayar verir bir de ona sorayım.