Selam, çift monitör kullanıyorum ana monitörüm ASUS VG279 27" 1ms versiyonu. İkinci monitörüm ise AOC G2460 24" 1ms versiyonu. Aşağıdaki videoda gördüğünüz yırtılmalar iki ekranda da oluyor fakat bunların monitör kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, eğer öyle ise iki monitörüm de bozulmuş olabilir mi? Yaklaşık 1 ay önce format atmıştım, formattan önce böyle bir sorunla hiç karşılamamıştım. Bu ve buna benzer yırtılmalar spesifik şeylerde oluyor. Video izlerken veya oyun oynarken görmüyorum nadir gözüküyorlar ama tam olarak ne yapıldığında gözüktüklerini anlamış değilim. Bu sorunun kaynağı sizce nedir ve nasıl giderebilirim acaba?
AMD Software yazılımım güncel (güncel sürüm: 25.6.1)
(Videoyu nasıl paylaşmam gerektiğini bilmediğimden domain sunucuma yükledim linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.)
Güncelleme: Bu olay chrome ve edge'de oluyor, operada olmuyor.
Bu durumda yaşadığınız ekran yırtılmalarının nedenini belirlemek için birkaç adım izleyebilirsiniz. Aşağıda önerilen çözüm adımlarını takip edin:
1.
Tarayıcı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Chrome ve Edge için donanım ivmelenmesini kontrol edin.
- Ayarları açın, "Gelişmiş" bölümüne gidin ve "Sistem" kısmında "Donanım ivmelenmesini kullan" seçeneğini kapatıp tekrar deneyin.
2.
Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Grafik kartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
- AMD için sürücü güncellemelerini kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yapın.
3.
Görüntü Yenileme Hızını Kontrol Edin:
- Monitör ayarlarından görüntü yenileme hızını kontrol edin.
- Monitörünüz 144Hz destekliyorsa, bu seçeneğin seçili olduğundan emin olun.
4.
Ekran Çözünürlüğünü Kontrol Edin:
- Doğru ekran çözünürlüğünün seçili olduğundan emin olun (Önerilen çözünürlük ASUS VG279 için 1920x1080).
5.
Tarayıcı Uzantılarını Kontrol Edin:
- Tarayıcı uzantılarının ekran yırtılmalarına neden olmadığından emin olmak için uzantıları devre dışı bırakıp tekrar test edin.
6.
Temiz Önyükleme Yapın:
- Bilgisayarınızı temiz önyükleme ile başlatın. Bu, üçüncü parti yazılımların etkilerini azaltarak sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir.
- Windows'ta "msconfig" yazın, "Hizmetler" sekmesine gidin ve "Tüm hizmetleri gizle" seçeneğini seçtikten sonra "Tümünü devre dışı bırak" butonuna tıklayın. Sonra "Başlangıç" sekmesinden görev yöneticisini açarak başlangıçta çalışan uygulamaları devre dışı bırakın.
7.
Başka Bir Kablo ve Port Deneyin:
- HDMI veya DisplayPort kablosunu değiştirin ve farklı bir port kullanarak durumu test edin.
8.
Sistemi Geri Yükleme:
- Eğer sorun format işleminden sonra başladıysa, sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini kullanarak sorun öncesi bir tarih seçin.
Bu adımlar, ekran yırtılmalarını düzeltmeye yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay vererek tekrar iletebilirsiniz.