konusanbiriii

Üyecik
Selamlar herkese,

2K çözünürlükte 27 inç, hem hikayeli oyunlarda renk kalitesi iyi olacak hem de rekabetçi oyunlarda üzmeyecek bir IPS monitör arıyorum.

Şu an iki model arasında kaldım:

ASUS TUF Gaming VG27AQL5A

Gigabyte M27Q2 QD ICE

Gigabyte modeli şu an ASUS'a göre 2.500 TL daha pahalı. Sizce aradaki 2.500 TL farkı verip Gigabyte almaya değer mi, yoksa ASUS fazlasıyla yeterli olur mu? Bu modelleri kullanan veya panel kaliteleri hakkında fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Başka öneriniz varsa da açığım fakat VA olmazsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Selamlar herkese,

2K çözünürlükte 27 inç, hem hikayeli oyunlarda renk kalitesi iyi olacak hem de rekabetçi oyunlarda üzmeyecek bir IPS monitör arıyorum.

Şu an iki model arasında kaldım:

ASUS TUF Gaming VG27AQL5A

Gigabyte M27Q2 QD ICE

Gigabyte modeli şu an ASUS'a göre 2.500 TL daha pahalı. Sizce aradaki 2.500 TL farkı verip Gigabyte almaya değer mi, yoksa ASUS fazlasıyla yeterli olur mu? Bu modelleri kullanan veya panel kaliteleri hakkında fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Başka öneriniz varsa da açığım fakat VA olmazsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Burada asıl düşünmen gereken şey, ışık sızması olup olmaması bence.
Renk konusunda ise, ben normalde Asus'tan vazgeçmem ama bu iki model arasında Gigabyte 1 tık daha iyi görünüyor, özelliklerini karşılaştırınca. Eğer imkanın var ise sergilendikleri mağazalar var ise gidip görüp alman çok daha içini rahatlatır, ben öyle yapıyorum şahsen.
Para konusunda sorunum yok diyorsan riske girip OLED alabilirsin şahsen. Birkaç tane de önereyim sana.

OLED'ler bunlar, IPS'de ise,

Önerilerim olur.

Son düzenleme:
Burada asıl düşünmen gereken şey, ışık sızması olup olmaması bence.
Renk konusunda ise, ben normalde Asus'tan vazgeçmem ama bu iki model arasında Gigabyte 1 tık daha iyi görünüyor, özelliklerini karşılaştırınca. Eğer imkanın var ise sergilendikleri mağazalar var ise gidip görüp alman çok daha içini rahatlatır, ben öyle yapıyorum şahsen.
Para konusunda sorunum yok diyorsan riske girip OLED alabilirsin şahsen. Birkaç tane de önereyim sana.

OLED'ler bunlar, IPS'de ise,

Önerilerim olur.
Oled'e kadar çıkaramam bütçeyi galiba hocam. Gigabyte olanda fiziksel olarak benim bulunduğum illerdeki mağazada yok sadece Asus Vatan'da var.

Oled'e kadar çıkaramam bütçeyi galiba hocam. Gigabyte olanda fiziksel olarak benim bulunduğum illerdeki mağazada yok sadece Asus Vatan'da var.

Senin paylaştığın Asus modeli en mantıklısı o zaman, ama renk ve kalite bakımından 1 tık önde.

Asus daha çok FPS oyunlarına yönelik gibi diyeyim ben sana, hareket teknolojisi daha iyi ama QD IPS Panel var Gigabyte'da da.

Yapay zekaya attım mesela onun verdiği +'lar -'lerin resmini de paylaşayım. Hangisini seçersen seç üzülmezsin ama.

1780602028080.webp