Makaleler
12
Yer
Antalya
Cihaz
asus vivobook f1503
Asus Vivobook F1503 Intel i5-1235U laptop için klavye lazım. Üzerindeki klavyenin bazı tuşları basmaz olmuş. Açıp kontak spreyi ile temizledim ama nafile. Bu model laptopın kasası bayağı bir model ile aynı sanırsam. İçerisindeki parçaları sökerken de üzerinde X1503, 1502 gibi modeller yazıyor. Yani anladığım kadarıyla aradığım parça için illa birebir aynı modele gerek yok. Mesela şu klavyeyi buldum P1503 model yazıyor ama soket olarak aynı. Tuş dizilimi de bana aynı geldi. Yine de sizin de kontrol etmeniz için bir konu açayım dedim. Bendeki klavye arka aydınlatmalı sanırsam ama bu aydınlatmasız. O önemli değil.

Bendeki laptopın klavyesi:
1727028636320.webp

Soket yapısı:
1727028677121.webp

Hocam bu klavyelerin 2 soketi olur diye biliyorum, benim de ASUS marka laptopum vardı. İlki sizin fotoğraftaki kalın olan bir de anakartın ortalarına doğru kıt bir kablo oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta ilk defa sökerken o kabloyu görmemiştim aniden çekince koptu sanmıştım. Sizinkisi de 2 soketli olabilir iyice bakın.

Hocam bu klavyelerin 2 soketi olur diye biliyorum, benim de ASUS marka laptopum vardı. İlki sizin fotoğraftaki kalın olan bir de anakartın ortalarına doğru kıt bir kablo oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta ilk defa sökerken o kabloyu görmemiştim aniden çekince koptu sanmıştım. Sizinkisi de 2 soketli olabilir iyice bakın.
Yok, tek bu soket var. Zaten tamamen söktüm her parçasını klavyeye ulaşabilmek için. Sizin dediğiniz kablo diğer taraftaki USB'den gelen kablo olabilir mi veya touchpadin kablosu? Belki de klavye aydınlatması için de olabilir.

Not: uyumlu değilmiş galiba. Aliexpress'ten orijinal (?) sipariş geçtim.

Son düzenleme: