Sorum aynen bu şekilde:
Laptop tam modeli ASUS Vivobook S16 M5606UA. Ryzen 7 8845HS ve 780M iGPU mevcut.
Son zamanlarda AMD grafik sürücülerinde bazı problemler yaşıyorum. Ara sıra YouTube videoları izlerken çökme ve videolarda imlecin sapıtması gibi sorunlar oluyor.
Sorun şu ki, ASUS’un kendisinin önerdiği driver biraz eski. Geçen sene şubat ayında yayınlanmış, neredeyse 7 aylık.
Bu yüzden daha yeni sürücüleri kullanmak cazip gelse de dediğim gibi sorun yaşıyorum. Bir de sizin fikirlerinizi duymak isterim.
Ne düşünüyorsunuz?
- ASUS Vivobook S16 M5606UA modeliniz için en iyi performansı elde etmek adına sürücüleri doğru kaynaktan indirmeniz önemli.
- AMD'nin en güncel sürücülerini kullanmak, genellikle yeni özelliklerin ve hata düzeltmelerinin eklenmesi bakımından faydalı olacaktır. Ancak, eğer yeni sürücülerde sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Grafik Sürücülerinizi Güncelleyin:
- AMD'nin resmi web sitesine gidin.
- "Sürücüler ve Destek" bölümünden, uygun modeli ve işletim sisteminizi seçerek en son grafik sürücüsünü indirin.
2.
Temiz Kurulum Yapın:
- Öncelikle, mevcut AMD sürücülerini kaldırın.
- "Device Manager" (Aygıt Yöneticisi) üzerinden AMD grafik sürücüsünü bulup sağ tıklayın ve 'Kaldır' seçeneğine tıklayın.
- DDU (Display Driver Uninstaller) programını kullanarak tüm grafik sürücülerini tamamen kaldırın.
3.
AMD Sürücüsünü Yeniden Yükleyin:
- Daha önce indirdiğiniz en son AMD sürücüsünü yükleyin.
- Kurulum sırasında "Temiz Kurulum" seçeneğini seçtiğinizden emin olun.
4.
ASUS Sürücüsünü Kontrol Edin:
- ASUS'un resmi web sitesinde, modeliniz için bulduğunuz ASUS sürücüsünü de kontrol edin.
- Eğer ASUS'un önerdiği sürücü daha eskiyse ve AMD'nin sürücüsünde sorun yaşıyorsanız, ASUS’un sürücüsünü yüklemek de bir seçenek olabilir.
5.
Sürücü Geri Yükleme:
- Eğer yeni sürücülerle sorun yaşamaya devam ederseniz, yüklediğiniz son sürücüden önceki sürücüye geri dönmeyi düşünebilirsiniz.
- Aygıt Yöneticisi üzerinden, AMD grafik sürücüsüne sağ tıklayıp 'Özellikler' seçeneğine gidin, ardından 'Sürücü' sekmesinden 'Geri Yükle' seçeneğini kontrol edin.
6.
Destek Alın:
- Her iki durumda da sorun devam ederse, ASUS’un müşteri destek hattıyla iletişime geçerek daha fazla yardım almayı düşünebilirsiniz.
Her iki kaynağı da deneyerek kendi sisteminize en uygun olanı bulabilirsiniz.