Bütçe
50000

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Maksimum 50.000 TL bandında MediaMarkt veya Vatan Bilgisayar’dan laptop alacağız (maalesef internetten olmaz). Bu fiyat aralığında sitede genellikle RTX 4050 veya düşük watt’lı RTX 4060 modelleri var.

Bugün bu modeli budum: Asus sitesinde ekran kartı için ayrı bir watt değeri belirtilmemiş sadece “CPU + GPU TDP: 80 W” yazıyor. Burada “CPU + GPU TDP” derken işlemcinin kendisi mi yoksa iGPU mu kastedildiğini anlayamadım. 5060 ın w değerini ayrı olarak yazmadıklarına göre pek yüksek olmasa gerek.

Sizce bu model yazılım ve oyun için alınır mı? Bu fiyat bandından başka ne önerirsiniz?
@Simon @talongod

Oyun icin alinabilecek bir model degil. Vatan, MediaMarkt vs. Bu saydigin yerler oldukca kazik. Elden almak zorunluysa, mahalle bilgisayarcilarini gezin ve ellerindeki sifir laptoplari sorun. 50XX serisi alin bu butcede. Eger ellerinde yoksa internetten getirtmelerini isteyin. Bu sayede elden alabilir arkadas. Vatan ve MediaMarkt kazigina katlanmadan.

Bu model olur mesela. Hem Gaming icin hem de yazilim icin uygun.

Butce cikarsa 5060 alinir. Ekran karti 85W Dynamic Boost ile fakat bu butcede Casper, Monster disinda baska laptop yok.

Oyun icin alinabilecek bir model degil. Vatan, MediaMarkt vs. Bu saydigin yerler oldukca kazik. Elden almak zorunluysa, mahalle bilgisayarcilarini gezin ve ellerindeki sifir laptoplari sorun. 50XX serisi alin bu butcede. Eger ellerinde yoksa internetten getirtmelerini isteyin. Bu sayede elden alabilir arkadas. Vatan ve MediaMarkt kazigina katlanmadan.

Bu model olur mesela. Hem Gaming icin hem de yazilim icin uygun.
Fiyatların kazık olduğunu ben de biliyorum ama ortada devasa bir aile sorunu var. Benim de istediğim attığınız modelin 5060’lı hâli, ama hem zamlanmış hem de internetten alamıyoruz. En mantıklısı bilgisayarcılara gidip bakmak, ama ülkenin bilgisayarcılarına da pek güvenmiyorum.

Fiyatların kazık olduğunu ben de biliyorum ama ortada devasa bir aile sorunu var. Benim de istediğim attığınız modelin 5060’lı hâli, ama hem zamlanmış hem de internetten alamıyoruz. En mantıklısı bilgisayarcılara gidip bakmak, ama ülkenin bilgisayarcılarına da pek güvenmiyorum.
Bilgisayarcilara sorun. Bende de aile sorunu vardi. Adama getirtmesini istedim. Kârini koyup satti laptopu bana. Yoksa bizimkilerde internete o kadar para yatirmama izin vermiyorlar garip bir sekilde.

Bilgisayarcilara sorun. Bende de aile sorunu vardi. Adama getirtmesini istedim. Kârini koyup satti laptopu bana. Yoksa bizimkilerde internete o kadar para yatirmama izin vermiyorlar garip bir sekilde.
O yöntem baya mantıklıymış aslında. Denenir ama güvenilir birilerini bulmak lazım.

Maksimum 50.000 TL bandında MediaMarkt veya Vatan Bilgisayar'dan laptop alacağız (maalesef internetten olmaz). Bu fiyat aralığında sitede genellikle RTX 4050 veya düşük Watt'lı RTX 4060 modelleri var.

Bugün bu modeli budum: ASUS sitesinde ekran kartı için ayrı bir watt değeri belirtilmemiş sadece “cpu + GPU TDP: 80 w” yazıyor. Burada “cpu + GPU tdp” derken işlemcinin kendisi mi yoksa iGPU mu kastedildiğini anlayamadım. 5060'ın W değerini ayrı olarak yazmadıklarına göre pek yüksek olmasa gerek.

Sizce bu model yazılım ve oyun için alınır mı? Bu fiyat bandından başka ne önerirsiniz?
@Simon @talongod

Attığınız laptop oyun ağırlıklı değil, arada bir dGPU ile işi olanların alması gereken bir cihaz. Yazılım yapacağınız için size çok sorun çıkartmaz, sizin işiniz RAM, CPU ve SSD'de bitiyor. Ancak oyun da oynayacağınız için GPU'yu da ağırlıkta tutmamız gerekli. Yukarıda yazıldığı gibi, mahalle bilgisayarcısına getirtmesini söyleyebilirsiniz. İnternet ödemelerine izin verilirse de GameGaraj X5T alınabilir.

Başka bir sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

Dukkan ismini aratarak Google yorumlarina bakabilirsin. Ben bu yontem olmasaydi Casper falan alacaktim Vatan'dan mesela.
Mağazanın alacağı parayı da hesap edersek bütçe yaklaşık 45K civarına düşebilir. Bu fiyat bandında ne önerirsiniz? Bu modeller nasıl? Belki satıcı çok az pay alacak, ama olsun çeşitlilik iyidir.
1. Model 2. Model

Mağazanın alacağı parayı da hesap edersek bütçe yaklaşık 45K civarına düşebilir. Bu fiyat bandında ne önerirsiniz? Bu modeller nasıl? Belki satıcı çok az pay alacak, ama olsun çeşitlilik iyidir.
1. Model 2. Model
Ikisinde de kronik anakart yanma ve battery drain sorunu bulunuyor. Alinmaz. Bu arada ben garip bir sekilde pazarlikla Amazon'da 31.500'e satilan laptopu 30.000'e aldim adamdan sorunsuz bir sekilde. Istanbul'da yasiyorsa arkadas yonlendirebilirim. Fakat pazarligi kesinlikle basta yapin.