1721501515962.webp

İncelemeyi yapan kişi, monitörde bulunan bütün modları test etmiş. Aşağıdaki tabloya bakabilirsiniz.

1721500563822.webp

İncelemeyi yapan kişi, monitörün en iyi görüntü kalitesini "Standart" modundayken sunduğunu belirtmiş.

Renk Gamutu

sRGB kapsamı bu şekilde;

1721500686696.webp

Kırmızılar ve yeşiller bir miktar daha doygun gözüküyor, maviler biraz daha olması gerektiği doygunlukta. %115 sRGB Volume ve %99 sRGB coverage değeri için normal bir grafik sonucu.

Adobe RGB kapsamı bu şekilde;

1721500702201.webp

Kırmızılar hafif doygun, maviler yeterli doygunlukta, yeşiller doygunluktan uzak. Adobe RGB volume değeri %80, coverage değeri ise %73. Bu yüzdelikler için normal bir grafik sonucu.

Maksimum Parlaklık, Minimum Parlaklık ve Kontrast Oranı

Standart modda maksimum parlaklığı 258cd, minimum parlaklığı 52cd, kontrast oranı ise 1100:1 ölçülmüş.

1721500888454.webp

Monitörün Genel Özellikleri
  • Pivot özelliği yok.
  • Yükseklik ayarı yok.
  • 144 Hz
  • IPS
  • 1920x1080
  • 27"
  • Dahili hoparlör mevcut değil.
  • Kulaklık girişi var.
  • HDMI sürümü 1.4.
  • Monitörde DP yok.
  • "1000 / Yenileme Hızı = MPRT" formülü gereğince 1000 / 144 = 6.94ms MPRT değerine sahip.

Sonuç

Aşırı ucuza satılıyor, şu an Amazon Prime'da 4000 TL, onu saymazsak normal fiyatı da 4600 TL. Bu fiyata gayet makul bir seçim.

Odanız çok ışık alıyorsa tercih etmeyin, 258cd düşük kalabilir.
Düşük parlaklıkta kullanmayı seviyorsanız uçarak alın, 52cd dip parlaklığa sahip, oldukça iyi bir değer.
DP bağlantısına ihtiyacınız varsa almayın çünkü monitörü kullanamazsınız, DP girişi yok, yalnızca HDMI 1.4 giriş var monitörde.
Pivot özelliği ve yükseklik ayarı istiyorsanız tercih etmeyin çünkü yok.

Kaynak

Son düzenleme:
Yazmışsınız ama fiyatını haketmiyor. MSI G2412 daha iyi bir seçim olacaktır.
G2412 24" bir monitor. VY279HGE ise 27" bir monitor. Eger 24" almak istiyorsa satin alacak kisi, zaten VY279HGE bakmasin cunku VY279HGE giris-orta seviye bir model iken ayni fiyata orta-ust seviye 24" alinabiliyor, 24G4XE gibi modeller yakin fiyatta.

G2412 24" bir monitor. VY279HGE ise 27" bir monitor. Eger 24" almak istiyorsa satin alacak kisi, zaten VY279HGE bakmasin cunku VY279HGE giris-orta seviye bir model iken ayni fiyata orta-ust seviye 24" alinabiliyor, 24G4XE gibi modeller yakin fiyatta.
27 inç olduğunu dikkate almadım. 27 inç şartı koyarsak uygun bir monitör, evet ama ben görüntü kalitesini; aradaki 3 inç büyüklüğe tercih etmem. Hem aradaki görüntü kalitesi, 3 inçlik farktan daha büyük hem de görüntü kalitesini, büyüklüğe tercih etmek zaten temeldle mantıksız bir hareket.

Bu arada böyle rehberlerde alternatifleri de yazarsanız iyi olur. Benim yazdığım şekilde yani kısacası "Görüntü kalitesi > 3 inç" tarzı yönlendirmeler yapabililirsiniz insanlara.

"Görüntü kalitesi > 3 inç" tarzı yönlendirmeler yapabililirsiniz insanlara.
Tercih meselesi bu. Bazi insanlar goruntu kalitesine onem verir bazisi buyuk olmasina. 27" monitor dusunen birisine goruntu kalitesi iyi diye 24" oneremem ancak sorarim olur derse oneririm.

Tercih meselesi bu. Bazi insanlar goruntu kalitesine onem verir bazisi buyuk olmasina. 27" monitor dusunen birisine goruntu kalitesi iyi diye 24" oneremem ancak sorarim olur derse oneririm.
Ben de size aksini söylemedim zaten ki yönlendirme yaparsanız iyi olur dedim yani bu konulara uğrayan arkadaşların monitör bilgisi bizim kadar yüksek değil. Yeterli bilgisi olanlar zaten sizin yönlendirmenizle alternatif sunmanızla kararını değiştirmez. Teşekkürler.