Bütçe
Önemsiz

Comvajum

Becerikli
Yer
Karakhoja
Cihaz
X550VC
Hocalarım, güzel bir sistemim hâli hazırda bulunmakta, ama sistemi yanımda taşıyamayacağım için eski laptopu yenilemek istiyorum. Laptop hâlâ “baba gibi” sapa sağlam ve hızlı, fakat bataryası ölü. Win10 kullanıyorum; buna en uygun Win10 LTSC sürümü ve pili almak istiyorum. Anlayacağınız, yanımda taşıyayım, pilli 2–3 saat götürsün, Excel & Word açsın. Şu anki hâli dediğim gibi SSD sayesinde hızlı, ama bana uygun fiyata restorasyon önerir misiniz? Modeli ASUS X550VC bir laptop; size danışayım dedim.

İşlemci: i5-3230M
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000 ve GT 720M
SSD: SanDisk SSD Plus 120 GB

Yardım edebilecek olan var mı?

Son düzenleme:
Hocalarım, güzel bir sistemim hâli hazırda bulunmakta ama sistemi yanımda taşıyamayacağım için eski laptopu yenilemek istiyorum. Laptop hâlâ “baba gibi” sapa sağlam ve hızlı, fakat bataryası ölü. Windows 10 kullanıyorum; buna en uygun Windows 10 LTSC sürümü ve pili almak istiyorum. Anlayacağınız, yanımda taşıyayım, pilli 2–3 saat götürsün, Excel & Word açsın. Şu anki hâli dediğim gibi SSD sayesinde hızlı ama bana uygun fiyata restorasyon önerir misiniz? Modeli ASUS X550vc bir laptop; size danışayım dedim.

İşlemci: i5-3230M
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000 ve GT 720M.
SSD: SanDisk SSD Plus 120 GB.

Yardım edebilecek olan var mı?

LTSC key ucuz yollu satılıyor. Ufak bir bütçe ile çözülür. Batarya olarak orijinal neyse onu al. RAM bilgilerini göremedim. Önemli olan bence RAM yükseltmenizi tavsiye ederim.

LTSC key ucuz yollu satılıyor. Ufak bir bütçe ile çözülür. Batarya olarak orijinal neyse onu al. RAM bilgilerini göremedim. Önemli olan bence RAM yükseltmenizi tavsiye ederim.
RAM lehimli, o yüzden yazmadım. Yükseltmek istesem zaten yeni laptop parası.

@ggbye, Sizce bu sisteme en uygun LTSC sürümü hangisi olur?

Batarya için bu işinizi görecektir. Cihazlarda orijinal batarya bulamazsınız bulsanız bile çok çok kötü durumda olacaktır ondan dolayı bunları tercih etmelisiniz.

Ayrıca OS olarak bir Linux Zorin OS, Mint denemesi yapabilirsiniz. RAM'i daha efektif kullanacaktır. Cpuautofreq eklentisiyle bataryanızı 4 saatlere zorlayabilirsiniz.