bariyilmaz8

Becerikli
  • ASUS X555LN-XO317H.
  • Anakart modeli: X555LD rev 3.1
  • Ses kartı modeli: X555LD rev 3.3

Bilgisayarı üç-dört yıl önce ses kartı olmadan satın almıştım. O günden beridir bilgisayarın ses kartı mevcut değildi. Ses kartı aldım. Ses kartı, denendiği aynı model ASUS bilgisayarda çalıştı. Ses kartını kendi bilgisayarıma takıyorum. HDD Flex ile IO board vb. her şey devreye giriyor. Bluetooth çalışmıyordu, artık çalışmıyor. Sadece ses şu an yok. Denemediğim driver kalmadı. Realtek kuruyorum ama hiç tepki vermiyor. Normalde sürücü yüklenirken hoparlör simgesi bir yenilenme gibi olup gitmesi lazım ama hiçbir driver'da en ufak tepki bile göremedim. Yüklenen ses driver'ı Aygıt Yöneticisi'nde otomatik olarak gizliye düşüyor ve "Sistem Aygıtları"nın içine gidiyor. Windows Update yaptırdım, eksik bir şey olmasın diye ama yine orada da herhangi bir hoparlör güncellemesi (Update'si) görünmüyor. Format atamıyorum, bilgisayarda yer bile yok, yedeklemem şu an söz konusu değil. Sorun ne olabilir? Anakartın o soketi ile alakalı bir driver'ı mı var ses için ayrı olarak? Çünkü diğer eksik olan tüm şeyler çalışıyor, sadece ses olmuyor.

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
  • ASUS X555LN-XO317H.
  • Anakart modeli: X555LD rev 3.1
  • Ses kartı modeli: X555LD rev 3.3

Bilgisayarı üç-dört yıl önce ses kartı olmadan satın almıştım. O günden beridir bilgisayarın ses kartı mevcut değildi. Ses kartı aldım. Ses kartı, denendiği aynı model ASUS bilgisayarda çalıştı. Ses kartını kendi bilgisayarıma takıyorum. HDD Flex ile IO board vb. her şey devreye giriyor. Bluetooth çalışmıyordu, artık çalışmıyor. Sadece ses şu an yok. Denemediğim driver kalmadı. Realtek kuruyorum ama hiç tepki vermiyor. Normalde sürücü yüklenirken hoparlör simgesi bir yenilenme gibi olup gitmesi lazım ama hiçbir driver'da en ufak tepki bile göremedim. Yüklenen ses driver'ı Aygıt Yöneticisi'nde otomatik olarak gizliye düşüyor ve "Sistem Aygıtları"nın içine gidiyor. Windows Update yaptırdım, eksik bir şey olmasın diye ama yine orada da herhangi bir hoparlör güncellemesi (Update'si) görünmüyor. Format atamıyorum, bilgisayarda yer bile yok, yedeklemem şu an söz konusu değil. Sorun ne olabilir? Anakartın o soketi ile alakalı bir driver'ı mı var ses için ayrı olarak? Çünkü diğer eksik olan tüm şeyler çalışıyor, sadece ses olmuyor.

Eki Görüntüle 193386
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Donanım Bağlantılarını Kontrol Edin

- Ses kartını çıkartıp tekrar takın. Pinlerin doğru bir şekilde oturduğundan emin olun.
- Başka bir bilgisayarda çalıştığını bildiğiniz için sorun donanımda değil gibi görünüyor. Ancak bağlantılar sağlam mı kontrol edin.

2. Aygıt Yöneticisinde Güncelleme

- Aygıt Yöneticisi'ne girin.
- "High Definition Audio Denetleyicisi" seçeneğini sağ tıklayıp Güncelle seçeneğini seçin. Burada "Gelişmiş güncellemeleri denetle" veya "Sürücüyü kaldır" seçeneğini deneyebilirsiniz.

3. Sürücülerin Tamamen Kaldırılması

- Aygıt Yöneticisi’nde "High Definition Audio Denetleyicisi"ni sağ tıklayıp Kaldır ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Windows, otomatik olarak varsayılan sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyecektir.

4. Sürücü İndirip Yükleyin

- ASUS'un resmi web sitesinden X555LN için doğru ses kartı sürücülerini indirin ve yükleyin.

5. BIOS Güncellemesi

- Anakartın BIOS'unu güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin. Bu, donanım uyumsuzluklarını çözebilir.

6. Gizli Aygıtları Gösterin

- Aygıt Yöneticisi’nde "Görünüm" sekmesinden Gizli Aygıtları Göster seçeneğini işaretleyin. Burada daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

7. Ses Ayarlarını Kontrol Edin

- Windows Ses Ayarları'na gidip Çıkış aygıtınızı doğru seçtiğinizden emin olun.
- Ses aygıtının etkin olup olmadığını kontrol edin.

8. Sistem Güncellemeleri

- Windows Update’i kontrol edin ve tüm güncellemelerin yüklü olduğundan Emin olun.

9. Performans ve Güç Ayarları

- Güç Ayarlarını kontrol edin; yüksek performans modunu seçin. Bu bazen ses kartının daha iyi çalışmasını sağlayabilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi sağlayarak tekrar kontrol edelim.