Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Anakart üzerindeki "CLR_CMOS," "CLRTC," "JBAT1" veya benzeri isimlendirilmiş 2-pinli bir jumper olması gerekiyor. Alternatif olarak BIOS pilini de çıkarabilirsin.
Merhaba, anakartımda BIOS sıfırlama yapmak istiyorum ama sıfırlama pinlerini bulamadım. Anakart modelim ASUS X870E-E Gaming Wi-Fi.

Bulmana gerek yok. Anakart arka I/O panelde Clear CMOS Button olması gerekiyor.

Merhaba, anakartımda BIOS sıfırlama yapmak istiyorum ama sıfırlama pinlerini bulamadım. Anakart modelim ASUS X870E-E Gaming Wi-Fi.

1754648521035.webp

PC kapalıyken 15-20 sn basılı tut, tercihen fişten çek öncelikle, sonrasında kasa Power tuşu 10 sn basılı tut, sonra bu butona 15-20 sn basılı tut. Sonrasında sistemi açabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna gerek yok. Tuşa sadece bir defa basması yeterli. Açarken de bir kere basması yeterli.
Guide'larda, anakart manual'lerinde de hep bu şekilde anlatılıyor, o yüzden tavsiye ettim. How to Clear CMOS başlıklarında da bu şekilde anlatılmış, normalde PC kapalıyken direkt 1 kere tıklamak bile çözüyor aslında çoğu board'da. Sanırım herhangi bir elektriksel sorun yaşamamak adına bu öneriliyor genel anlamda, her kartta çünkü bu tuş mevcut değil.

1754654740503.webp

Anakart üreticileri işini garantiye almayı seviyor demek ki, adamlar Power Cord'a kadar söktürmüş aslında :D X870 Tomahawk'ta bir kere tıklamak çözüyordu bende, X870 TUF'ta denemedim, belki board'lar arası davranış farkı olabilir. Hep elektrik kesip yapmışımdır, eksisi/artısı olmaz sonuçta, önlem amaçlı bu öneriliyor yüksek ihtimal.

Son düzenleme:
Görüldüğü üzere bir süre belirtmiyor. Sadece basın diyor 🙏
Evet, doğrudur. Üstteki ASUS'un kendi hazırlamış olduğu rehber biraz kafa karıştırıcı, neden özellikle öyle belirtmişler, bilemedim. 2 türlüsü de zaten CMOS Reset yapıyor, önemli olan bir şekilde sıfırlanabilmesi günün sonunda. Ekstra bilgi için teşekkürler, kendi adıma hep 5 sn civarında basılı tutarak sıfırlıyordum, deneyeceğim.

Hatta X870E Carbon anakartta, fişten çekmeden ya da Power güç kablosu sökmeden bile, tek bir sefer bastığımda direkt olarak sıfırlamıştı sadece bir müddet bekledim bastıktan sonra, ASUS biraz kafa karıştırmış bu kısımda.