Şu anda servisten ikince kez dönüyor monitör. İkisinin de servis raporu birbiriyle çelişiyor. Müşteri hizmetlerine diyorum bakın ilk rapordaki çizik ikincide yokmuş, bu nasıl oluyor? İkinci raporda onu belirtmesine gerek yok servis arkadakiş yapıştırıcı izini belirtmiş o yeterli diyor. Yüz yüze satış yapan bir yer olsa suratıma bakıp bunu diyemez. Asus marka ekipmanlara piyasadaki rakiplerinden daha fazla para vermeye gerek yok bence, en uygun fiyatlı markalardan daha kötü servis ve satış sonrası hizmet. Asus anakartlarda da arkadaşlar çok çekti. Elektrik gidip geldiğinde sanki anakartın bios pili yokmuş gibi sıfırlanıyordu. Servise gitti iki arkadaşımın anakartları. Servis sorun yok diyerek geri yollamıştı. Sonra Asus Rog Centurion gerçek 7.1 kulaklık almıştım. Onunda ana ünitesinde sorun vardı. Servise yolladım. Firmware güncellendi diye rapor tutmuşlardı. Gelen üniteye bir baktım benimki değil. Çünkü benim ünitede alt kısmında gürültü engelleme butonunu çizmiştim derince. Bu gıcır gıcırdı. Sonra o ünite de bozuldu ve para iadesi almıştım.
Asus pahalı bileşenlerden oluşmuş cicili bicili ürün yapabilir ama ülkemizde servis ve satış sonrası hizmet çok vasat. O fiyat farkına değmez.

Monitör kargodan tuzla buz olarak gelse de elimdeki birbiriyle çalişen ve ilgili kanun maddelerine göre garanti dışı bırakmadığı bariz ortada sebeplerden ötürü Asus'u fena sıkıştıracağım kanun karşısında. Tüketici haken heyeti uzun sürüyor. O sebeple başvurumu yeni ürün olarak isteğeceğim çünkü para iadesinde 8-10 ay sonra param pul olur. Mecbur Asus monitöre devam edeceğim. Ama imkanım olsa Asus'un A'sını görmek istemiyorum sistemimde. Bu süre zarfında da mecbur 2K IPS (Dell marka) ile devam edeceğim yeni bir oled monitör alma imkanım olsa da. Beni çok mağdur etti Asus Türkiye. Her platformda bunu belirteceğim yasalar çerçevesinde.

Monitör geri geldi, bu sefer kargo ödemesi çıktı. 312 TL tutarında, bu meblağ önemli değil ama yapılan insana hakaret resmen.

Bu konu kapatılmazsa sevinirim. Tüketici hakem heyeti sonucunu da buradan paylaşmak istiyorum.

Son düzenleme:
Karşı tarafın savunması bekleniyor aşamasında, belki savunma gelmiştir de hakem heyeti inceleyip sonraki adıma geçmemiştir. Bu olay sonuçlansın, yerine monitör yollarlarsa kutuyu açmadan satacağım. Bir daha oled gibi nazlı işlere girmem. Ülkemizdeki bu servis rezaletinden dolayı o kadar para verdiğin nazlı oledlerle bir de bu servis rezaleti tam bir kumar artık benim gözümde. Zaten FPS oyuncusuyum. Gider IPS tabanlı pulsar monitör alır geçerim. Tamam oledde kontrast vs. harika ama 27 Inch monitörde oturup film vs. izlemiyorum. Hikayeli oyun da oynamıyorum zaten. Woledlerde gray banding, QD Oledlerde siyahın renk değiştirmesi sorunu var diğer şansa bağlı arızalara ek olarak. En büyük beklentim düşük hareket bulanıklığı idi ama artık Gsync Pulsar monitörlerle Oledlerden kat kar daha iyi düşük hareket bulanıklığı elde ediliyor hem de oledlerdeki 500 HZ ve üzeri gibi uçuk değerlere çıkmadan.

Karşı tarafın savunması bekleniyor aşamasında, belki savunma gelmiştir de hakem heyeti inceleyip sonraki adıma geçmemiştir. Bu olay sonuçlansın, yerine monitör yollarlarsa kutuyu açmadan satacağım. Bir daha oled gibi nazlı işlere girmem. Ülkemizdeki bu servis rezaletinden dolayı o kadar para verdiğin nazlı oledlerle bir de bu servis rezaleti tam bir kumar artık benim gözümde. Zaten FPS oyuncusuyum. Gider IPS tabanlı pulsar monitör alır geçerim. Tamam oledde kontrast vs. harika ama 27 Inch monitörde oturup film vs. izlemiyorum. Hikayeli oyun da oynamıyorum zaten. Woledlerde gray banding, QD Oledlerde siyahın renk değiştirmesi sorunu var diğer şansa bağlı arızalara ek olarak. En büyük beklentim düşük hareket bulanıklığı idi ama artık Gsync Pulsar monitörlerle Oledlerden kat kar daha iyi düşük hareket bulanıklığı elde ediliyor hem de oledlerdeki 500 HZ ve üzeri gibi uçuk değerlere çıkmadan.
Bende verdim hakem heyetine yenisi ile değişim diye amazonu verdim ama satıcı diyordu çünkü

Hocam asus pişmanlıktır diyeceğim bende asus kullancısıyım :D Servisleri gerçekten rezalet Allah düşürmesin rog strix laptopbum vardı 5 kez anakartı değiştirdiler, 5 anakartın 5'i de sorunlu :D Şaka gibi... Her neyse oled monitör önerir misiniz? Bütçem maksimum 25'e kadar çıkabilirim, ne önerirsiniz?

Hocam asus pişmanlıktır diyeceğim bende asus kullancısıyım :D Servisleri gerçekten rezalet Allah düşürmesin rog strix laptopbum vardı 5 kez anakartı değiştirdiler, 5 anakartın 5'i de sorunlu :D Şaka gibi... Her neyse oled monitör önerir misiniz? Bütçem maksimum 25'e kadar çıkabilirim, ne önerirsiniz?
Hiçbir olede güvenmiyorum artık. Fiyatları inse Gsync Pulsar öneririm. Zaten 27 inch gibi ekranda sonsuz kontrast ile hikayeli oyun keyfi, film izleme vs. pek fark yaratmıyor gibi. O sebeple artık oledleri takip etmiyorum.

Peki hocam siz hangi monitörü öneriyorsunuz?
Oled teknolojilerini vs. anlatan makaleler de yazılıyor forumda, onlar hakimdir güncel monitörlere. Ekran kartında BetaPlus monitörde Asus'la uğraşmaktan soğudum bu işlerden. Bilgisayarı birkaç günde bir 1 saat kadar BF6 oynamak için açıyorum. Televizyon dolu olynca video izlemek için açtığımda pek tad almıyorum uzakta çekyatta vs. izlemekten, ekran karşısında oturarak izlemek de sıkıcı geliyor. O derece uzaklaştım bu işlerden. Mesai sonrası haftanın 5 günü spor salonuna gidiyorum. Stressiz sağlıklı hayat. Bilgisayara harcadığım ekstra paralara acıyorum. O paralarla İspanya vs. gezerdim (geçen yıl yeşil pasaport aldım). Bu konuyla ilgili konu açsan ilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.