Chocpers

Çalışkan
Yer
İzmir
Merhaba,

21 Mayıs 2025 tarihinde Amazon üzerinden ASUS ROG STRIX XG27AQDMG OLED monitör aldım. Bugün elime ulaştı, kurdum ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Ancak monitörün kendi arayüzünde ayarları yaparken, ekte paylaştığım "monitör kullanım durumu" sayfasına denk geldim. Monitörü yalnızca 1-2 saat kullanmış olmama rağmen, öncesinde monitörün 19 saat kullanıldığını ve 8 kez piksel temizleme işlemi yapıldığını gördüm.

Bu monitörün teşhir ürünü olduğu anlamına mı geliyor, yoksa bu veriler fabrikada test aşamasında yapılan işlemleri mi yansıtıyor? Monitör, kutusundan ekranı hariç her şeyiyle jelatinli ve eksiksiz bir şekilde çıktı. Jelatin takılı yerlerde hava boşluğu yoktu ve diğer parçalarda kullanıma dair bir iz bulunmuyordu. Bu verinin hangi tür kullanımı temsil ettiğini açıklayabilirseniz sevinirim.

WhatsApp Görsel 2025-05-23 saat 22.18.36_72b81deb.webp

Son düzenleme:
Satıcı Amazon değildi Beta Plus Teknoloji isminde bir satıcıdan aldım en uygun fiyat ondaydı.

Hocam o zaman bilemem ama sorun olacak bir şey degil sonucta monitorde hiçbir problem yok ve 19 saat de oyle aman aman bir sure degil. 8 kere pixel clean yapilmis asagi yukari 2 saatte bir. Gonul rahatligiyla kullanin gule gule kullanin takmayin.

Hocam o zaman bilemem ama sorun olacak bir şey degil sonucta monitorde hiçbir problem yok ve 19 saat de oyle aman aman bir sure degil. 8 kere pixel clean yapilmis asagi yukari 2 saatte bir. Gonul rahatligiyla kullanin gule gule kullanin takmayin.
Sorun yaşamış olsam kesinlikle değişim isterdim ama düzgün çalışıyor evet ondan dolayı kullanmaya devam edicem şuanlık. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.