Areyes

Uzman
Merhaba,

Aşağıda yazdığım 2 model arasında kaldım. Hangisini almak daha mantıklı sizce?

İkisi arasında çok kararsız kaldım. ASUS'un OLED CARE PRO paketiyle birlikte yakınlık sensörü falan MSI'ın 240Hz olmasından daha kıymetli gibi geliyor bana. 4K'da 240Hz'i ne yapacağım diye sormadan edemiyorum.

ASUS 32" ROG STRIX XG32UCDS
MSI MAG 321UPX

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aşağıda yazdığım 2 model arasında kaldım. Hangisini almak daha mantıklı sizce?

İkisi arasında çok kararsız kaldım. ASUS'un OLED CARE PRO paketiyle birlikte yakınlık sensörü falan MSI'ın 240Hz olmasından daha kıymetli gibi geliyor bana. 4K'da 240Hz'i ne yapacağım diye sormadan edemiyorum.

ASUS 32" ROG STRIX XG32UCDS
MSI MAG 321UPX
Monitörü aldınız mı ? Benimde düşündüğüm modeller arasında.
XG32UCDS ile ilgili çok fazla inceleme yok hatta adını araştırınca başka modeller çıkıyor.
321UPX için sweetspot deniliyor, incelemeler olumlu aşırı kararsızım.
Odyssey G81F var birde aklımda aralarında en yeni nesil panel onda var ama MAT kaplama kullanıyor sevemedim.

Monitörü aldınız mı ? Benimde düşündüğüm modeller arasında.
XG32UCDS ile ilgili çok fazla inceleme yok hatta adını araştırınca başka modeller çıkıyor.
321UPX için sweetspot deniliyor, incelemeler olumlu aşırı kararsızım.
Odyssey G81F var birde aklımda aralarında en yeni nesil panel onda var ama MAT kaplama kullanıyor sevemedim.
Tam XG32UCDS modelini alacaktım son anda stokları kontrol edesim geldi. Bir de ne göreyim XG32UCWMG modeli stoklara gelmiş. Hemen onu aldım :)

Hayırlı olsun şimdiden, memnunsun umarım. Arada ciddi fiyat farkı var ben büyük ihtimal XG32UCDS modelini alacağım gibi duruyor. XG32UCWMG bütçemi aşıyor.

Hayırlı olsun şimdiden, memnunsun umarım. Arada ciddi fiyat farkı var ben büyük ihtimal XG32UCDS modelini alacağım gibi duruyor. XG32UCWMG bütçemi aşıyor.
Teşekkür ederim. Ramazan ve iş temposu sebebiyle çok fazla vakit geçiremedim ama şimdilik çok memnunum. Oyunlarda görüntü inanılmaz fark etti.
Bir de şunu anladım sistemim 4K ultra ayarlara hazır değilmiş :) Alışmışım 2K'da her şeyi ultraya çekmeye şimdi biraz tadım kaçtı o yüzden.

Şöyle de bir gerçek var ki odada tavan aydınlatması ile bu monitör aynı anda kullanılamaz. Karanlık sahnelerde çok net bir şekilde ekranda kendi yansımamı görüyorum.
Ya monitör arkası loş ambiyans aydınlatmaları ile kullanılmalı ya da hiç ışık olmamalı. Klavyenin ışığını bile en kısığa getiriyorum. OLED maalesef biraz nazlı çıktı. Ama bu keyfe değer...

Henüz film denemesi yapmadım. Sadece YouTube HDR ve OLED test isimli içerikleri denedim. Gayet başarılı.

FHD moduna geçişler biraz daha akıcı olsa tadından yenmez. Geçiş esnasında biraz bekletiyor.

Monitörü güncel sürüme güncellemek zor olmadı. @Recep Baltaş 'ın aksine kutunun içinden çıkan kablo bende çalıştı.

Kullanım alışkanlığını biraz değiştirmek gerekiyor OLED kullanırken. Örneğin görev çubuğunu gizleyerek kullanıyorum artık. Masaüstümde herhangi bir uygulama veya dosya bulundurmuyorum ve hareketli duvar kağıdı kullanıyorum. Mümkün olduğunca sabit nesnelerden ve sahnelerden uzak durmakta fayda var. Ama bu keyfe değer...