• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

ASUS yetkili servisi, ölü pikselli ASUS TUF VG27AQ5A monitör için değişim raporu vermiyor

NvidiaRtx5090

Üyecik
Herkese merhaba. Pazarama üzerinden Betaplus satıcısından ASUS TUF VG27AQ5A modelli monitörü 3 Aralık tarihinde sıfır alıp açtım. Monitörde 1 adet ölü piksel var ve kullanırken takıntı oldu, beni çok rahatsız ediyor. Şimdi sormak istediğim ASUS yetkili servisle görüştüğümde bana aynı yerde minimum 3 ölü piksel ya da farklı yerlerde minimum 5 ölü piksel olduğunda garanti kapsamında serviste onarım ya da değişim olabileceğini söylüyor. Satıcıyla iade ya da değişim için görüştüğümde bana ASUS yetkili servisinden değişim raporu almamı söylüyorlar, ASUS yetkili servis de veremeyeceğini söylüyor. Normal olarak kutuyu açtığım için iadede edemiyorum. Bu konu hakkında bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşıp yardım olabilirseniz çok sevinirim. Çok sinir bozucu bir durum.

14 gün içinde iade etme hakkın var iade oluştur değişim/iade istiyorum de mecbur kabul edecekler onların dediği gibi olmuyor.

Normalde internet alışverişlerinde kutuyu açınca iade edememe gibi bir olay yok; 14 gün içinde hiçbir sebep vermeden paranı geri alabilmen gerekiyor. Ben 3 tane ölü pikselli monitör iade ettim ve açıklamasına sadece beğenmedim yazmıştım. Senin satıcıya ölü piksel falan filan anlatmana hiç gerek yok; vazgeçtim deyip yollayacaksın bitti gitti.

@NvidiaRtx5090, @Recep Baltaş
14 gün içinde iade etme hakkın var iade oluştur değişim/iade istiyorum de mecbur kabul edecekler onların dediği gibi olmuyor.
Hemen iade edeceğim normalde ama satıcı kutu açıldığı için iade alamıyoruz gibisinden konuşuyor.

En iyisi 14 günlük iade hakkım dolmadan iade işlemlerini başlatayım

Öyle bir şey demeye hakları yok normalde ama Pazarama sitesinin müşteri desteği hakkında bilgim yok; satıcı talebi reddedip size geri yollayabilir bir şekilde. Öyle yaparsa THH ile tehdit edersiniz.

Öyle bir şey demeye hakları yok normalde ama Pazarama sitesinin müşteri desteği hakkında bilgim yok; satıcı talebi reddedip size geri yollayabilir bir şekilde. Öyle yaparsa THH ile tehdit edersiniz.
Pazarama müşteri desteği yardımcı olmaya çalışıyor orada sorun yaşamıyorum. Ama satıcı ve özellikle Asus servisi noktasında sıkıntı yaşıyorum. Bakalım ne olacak

Satıcı direkt iade almadıysa işiniz zor, servis tek piksel için değişim kararı vermez. 2 gün kullanın alışırsınız, uğraşmaya değmez. Benim monitörde 2 tane var, ilk başta gözüm takılıyordu. Şimdi kasıtlı arasam bile göremiyorum.

Böyle durumlarda direkt "memnun değilim, iade etmek istiyorum" diyeceksiniz. Ölü pikseli, ışık sızmasını falan işin içine katmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…